Zweven boven het Domplein tijdens NK atletiek in Utrecht

Net als vorig jaar wordt in hartje Utrecht het NK polsstokhoogspringen gehouden. Was vorig jaar Vredenburg de locatie, nu verhuist het hele circus naar het Domplein waar op tribunes plaats zal zijn voor duizenden toeschouwers. Het polsstokhoogspringen is onderdeel van de nationale atletiekkampioenschappen.

De NK atletiek zijn van 21 tot en met 24 juni. Voor de deelnemende atleten is het een mooie gelegenheid zich te kwalificeren voor de EK komende zomer in Berlijn. Het polsstokhoogspringen is op de eerste dag en vindt als enige onderdeel plaats in de binnenstad. De overige atletieknummers worden afgewerkt op de atletiekbaan Maarschalkerweerd.

Het city-event sloeg vorig jaar enorm aan en belooft ook dit jaar spektakel van de bovenste plank, toepasselijker gezegd, van de bovenste lat. Die zal meters boven het Domplein komen te liggen. Vorig jaar werd bij de vrouwen 4,21 meter gesprongen (Femke Pluim) en bij de mannen 5.70 (Menno Vloon). Iedereen kan op donderdag 21 juni van dichtbij meemaken hoe spectaculair het polsstokhoogspringen in een sfeervolle ambiance kan zijn.

Het programma op Maarschalkerweerd kenmerkt zich door de spannende finaleblokken. De vrijdagavond staat geheel in het teken van het loopgala met de finales op de 5.000 meter en de 3.000 meter steeplechase.  De finales van de 100 meter vormen het klapstuk van de vrijdag.

Op zaterdag ligt het accent op de periode tussen 17.00 en 19.00 uur. Gedurende deze twee uur worden de finales 400 meter horden gelopen en vindt de finale verspringen mannen plaats. Daarnaast komen de sprinters opnieuw in actie bij de drie halve finales op de 200 meter.

De zondag staat geheel in het teken van finales. Tussen 15.00 en 17.00 uur zal er continue gestreden worden om een nationale titel. Zo wordt het afsluitende onderdeel op de meerkamp gelopen, belooft de finale speerwerpen bij de mannen verre afstanden en is het slotnummer van het weekend de finale van de 400 meter bij de mannen.

Meer informatie? Kijk dan op de officiële website van het NK Atletiek.