Zevende editie Vrouwentriathlon Utrecht

Twee weken voor de start hadden zich al zo’n 170 deelneemsters ingeschreven voor de zevende editie van de Vrouwentriathlon Utrecht / Leidsche Rijn, op zondag 25 juni. Inschrijven kan nog, zo lang de voorraad van dik 200 startbewijzen strekt, of anders tot uiterlijk vrijdag 23 juni om 12 uur. Als je nog mee wilt doen, wees er dan nu snel bij!

Beproefd programma
De Utrechtse Vrouwentriathlon is al zeven jaar een succesformule: een grote groep bevlogen en sportieve
vrouwen gaat zwemmen in de Haarrijnseplas, fietsen over Het Lint door het Máximapark, en lopen bij de Haarrijnseplas. Enerzijds wordt er serieus gestreden om prijzen en podiumplaatsen, anderzijds maakt de laagdrempeligheid van de Vrouwentriathlon het voor alle vrouwen die dat willen mogelijk om mee te doen. Voor veel deelneemsters is het dan ook de eerste triathlon. De deelneemsters kunnen kiezen uit twee afstanden:
• De 1/16 triathlon: 250 meter zwemmen, 8 km fietsen en 2,5 km hardlopen. Start is om 10 uur.
• De 1/8 triathlon: 500 meter zwemmen, 24 km fietsen en 5 km hardlopen. Start is om 11u15.
Voor de start halen de deelneemsters hun startnummer op bij Key West Beachhouse, zetten ze hun spullen klaar in de wisselzone op het strand, en doen de warming-up, verzorgd door sportschool David Lloyd.

Vernieuwingen
Nieuw is dat Utrecht dit jaar de enige Vrouwentriathlon is. De tijdsregistratie zal voor het eerst plaatsvinden met chips die de deelneemsters aan hun enkel dragen en die de tijd precies en per onderdeel registreren via matten. De deelneemsters zijn bovendien extra goed voorbereid, want in de aanloop naar 25 juni organiseerde Siosport, partner van de Vrouwentriathlon, enkele clinics. Dat zijn trainingen waarbij de deelneemsters een aspect van de triathlon leren, zoals zwemmen in het open water en snel wisselen tussen de onderdelen. Deze clinics vonden in de afgelopen weken plaats en waren drukbezocht en succesvol. In de woorden van Susie Cats, en debutant bij de triathlonsport: “Superchill, de wisselclinic! Voor mensen die het vaak doen is het misschien allemaal heel logisch, maar voor de eerste keer is het heel fijn dat je dat allemaal hoort.”

Organisatie
Om een evenement met drie sporten en 200 deelneemsters in goede banen te leiden, zijn veel vrijwilligers die hele ochtend bezig. Ze zullen al vanaf ’s ochtends vroeg in de weer zijn met opbouwen van het parcours, de uitgifte van de inschrijftasjes en startnummers, om deelneemsters de weg te wijzen, de wisselzone te bewaken, het parcours vrij te houden, drinken uit te delen, enzovoort. De organisatie kan nog wat extra handen gebruiken, dus wil je erbij zijn, meld je dan aan!

Partners
De Vrouwentriathlon Utrecht wordt ondersteund door diverse lokale ondernemers: Key West Beachhouse, waar deelneemsters de startbewijzen ophalen, aannemingsbedrijf Jos Scholman, zelf actief in het Máximapark, de Gemeente Utrecht, David Lloyd, DA Vleuten, Velofit Massage en AH Vleuten. Partners van de Stichting Vrouwentriathlon zijn Siosport, Autohopper Beesd, GoFysio, De Lopende Zaak en Triathlonwinkel.nl.

Meer informatie, laatste nieuws, inschrijven deelneemsters en aanmelden van vrijwilligers: via de website www.vrouwentriathlon.nl