Yoga in de lente

Het lenteweer is nu echt in aantocht. Ideaal om in plaats van binnen, buiten te gaan sporten en bewegen. Zo is yoga uitstekend te beoefenen in de frisse buitenlucht. De zintuigen worden in de natuur extra geprikkeld. Voel de wind, ruik de geur van bloemen, hoor de vogels fluiten en laat lichaam en geest één worden.

In de lente keert de energie naar buiten en ontwaakt de groeikracht in de natuur. Het licht neemt toe, de dagen worden langer en er komt steeds meer energie vrij. Dit is de tijd om te ontwaken, te openen en je levensenergie te activeren.

Yoga voor iedereen

Yoga is meer dan lichamelijke oefeningen om gezond te blijven en het voorkomen van ziekte. Yoga vermindert geestelijke onrust en brengt innerlijke rust en harmonie tot stand. Lichaamsoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken zorgen voor een verbinding tussen lichaam en geest. Het pad van yoga is voor iedere yoga-beoefenaar een persoonlijke zoektocht naar een dieper bewustzijn. Verschillende yoga soorten hebben hun eigen technieken en oefeningen die kracht of juist rust geven in je leven.

Yoga is toegankelijk voor jong en oud en er zijn verschillende soorten om te beoefenen. Hoe eerder je begint, hoe sneller je het onder de knie krijgt. Yoga komt oorspronkelijk uit het oude India en de methoden en doelstellingen zijn universeel. Ze zijn afhankelijk van de persoon en niet van een bepaalde achtergrond, cultuur, geloof of godheid. Yoga is er voor iedereen.

Yoga in Utrecht

Yoga beoefenen in Utrecht? Dit kan bij meerdere sportaanbieders waar verschillende soorten yoga worden aangeboden. Hier een overzicht van een aantal soorten yoga gekoppeld aan sportaanbieders uit Utrecht die zowel binnen- als buitenlessen verzorgen:

Yoga: Yoga Asana Utrecht   Carenetics    Kinderyoga Utrecht

Hatha yoga: Bikram Yoga Utrecht   Yogalife    Yoga Balance

Raja yoga: Yogapoint

Ashtanga yoga: Yoga Moves

Voor meerdere soorten yoga en yoga-aanbieders kijk hier.

Bronnen: yoganederland.nl, esthervaneersel.nl en yoga-wijzer.nl

Foto van: http://www.eatpurelove.nl/yoga/summertime-yoga-is-hot/

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018