Wil jij een (nieuwe) sport uitproberen? Dit is je kans!

Sporten is leuk en gezond. Als je aan sport doet, leer je nieuwe mensen kennen en ontwikkel je jezelf. Altijd weer diezelfde groepsles pilates terwijl je ook weleens een training kanopolo wilt doen. Komt het je bekend voor? Dan is dit je kans! In de maand april stellen verschillende Utrechtse sportverenigingen hun sportaanbod beschikbaar aan jou. Dit biedt voor jou de mogelijkheid om een keer een andere sport te ontdekken. Hieronder is een selectie gemaakt van een aantal acties. Waar ga jij heen?

10 april – Open dag G-voetbal SV Nieuw Utrecht en PVCV
Voetbalverenigingen SV Nieuw Utrecht en PVCV organiseren op zondag 10 april tussen 10.00 uur en 13.00 uur een voetbalochtend. Bij SV Nieuw Utrecht en PVCV is voetbal voor iedereen en zij zoeken nog enthousiaste voetballers. G-voetbal is speciaal voor kinderen die geen aansluiting vinden in het reguliere voetbal. Voetbal is voor iedereen en bij SV Nieuw Utrecht staat niemand buitenspel. De G-voetbaldag voor 2 leeftijdsgroepen: kinderen van 8-13 jaar oud en jong volwassen vanaf 17+ jaar. Voor meer informatie kijk op: www.svnieuwutrecht.nl voor meer informatie of bel naar (06) 46 24 54 35 / (06) 46 17 76 00. Mailen kan ook:  jeugdbestuur@svnieuwutrecht.nl

Vanaf 11 april – Capoeira voor 50+ bij Casca Dura Capoeira
Begin de week fit en energiek, train lichaam en geest voor vijftigplussers. Beweeg, maak muziek en voel je vrij! Het uitgangspunt voor deze lessen is Capoeira, dit komt uit Brazilië en is een combinatie van vecht- en verdedigingstechnieken, dans en muziek maken. De lessen zijn gericht op dames en heren van boven de 50 jaar. Iedereen kan meedoen op zijn/haar niveau, hier wordt rekening mee gehouden. Door de bewegingen wordt je soepeler, sterker en weerbaarder. Je werkt aan je conditie, coördinatie en balans en hebt bovenal plezier in bewegen en samen actief zijn. De kans om eens iets anders te proberen, kom tot ontdekking wat je allemaal kunt leren. De kennismaking bestaat uit 4 lessen op maandag 11, 18, 25 april en 2 mei van 9:30 tot 10:30 uur. De kosten zijn €30 voor 4 lessen. Benodigdheden: makkelijk zittende kleding, blote voeten. Op de vloer liggen  judomatten. Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.cascadura.nl of bel naar (06) 55 72 73 02. Mailen kan ook info@cascadura.nl.

13 april – Ropeskipping bij Longa
Ben jij tussen de 18 en 12 jaar? Hou je van springen? Hou je van gave trucjes? Dan is ropeskipping vast wat voor jou! Ropeskipping is de gevorderde vorm van touwtjes springen en kan alleen, met zijn tweeën of met een hele groep gedaan worden. Het gebruik van muziek zorgt voor een gezellige sfeer in de lessen. Kom gewoon een keertje langs en doe meteen mee! Dat kan vanaf 30 maart op woensdag van 18:30 tot 19:30 uur in gymzaal Ridderlaan 2 te Hoograven. De eerste les is gratis, daarna wordt er gewerkt met strippenkaarten (€5 per les). Ga voor meer informatie naar www.longa-utrecht.nl. Mailen kan ook nora@longa-utrecht.nl.

13 april – Open training kanopolo
Benieuwd naar kanopolo? Kom een keer meetrainen bij de Utrechtse Kano Club. Elke 2e woensdag van de maand (13 april) mag iedereen vrijblijvend meetrainen. Ga voor meer informatie naar http://www.utrechtsekanoclub.nl/  of meld je direct aan via kanopolo@utrechtsekanoclub.nl

16 april – Proefles BMX/Dirtjumping
De eerste proefles bij Bikepark Utrecht: BMX/Dirtjumping! 16 april zullen de leraren alle geïnteresseerden laten kennismaken met het lesformat. Van 12:00 tot 14:00 uur is iedereen welkom om te kijken of de lessen wat voor hem/haar zijn! Deze proefles is kosteloos, normale entree is van toepassing. De doelgroep zijn kinderen en beginners in de sport. Ga voor meer informatie naar http://www.wvhetstadion.nl/bikepark-utrecht/

Vanaf 20 april – Trainen voor de Ladiesrun Utrecht
Start in april met 10 weken trainingscursus en ga goed voorbereid naar de Ladiesrun Utrecht. Zowel beginners als gevorderde loopsters zijn welkom bij de hardloopcursussen. Na de cursus ben je in staat om 5, 7,5 of 10 km achter elkaar hard te lopen en weet je veel meer over looptechniek, hartslag en verantwoorde trainingsopbouw.
De cursussen vinden plaats op 20 april, 27 april, 4 mei, 11 mei, 18 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni en 22 juni. Er wordt gestart om 20.00 uur. De trainingen zijn op woensdag. Mocht je een keer verhinderd zijn, dan is meelopen op maandagavond of zaterdagmorgen ook mogelijk. De start is vanuit de hardloopspeciaalzaak Runnersworld Utrecht (stadion Galgenwaard). De trainingen vinden plaats in het nabijgelegen park of in Amelisweerd. Tarief: Cursus 10 weken € 55 met inbegrip van hardloopschema’s, kortingsbon Runnersworld Utrecht t.w.v. € 17,50 en helpdesk voor persoonlijk advies. Ga voor meer informatie naar http://www.ladiesrunutrecht.nl/loopsters/trainingscursus/

24 april – Kennismakingsdag Kampong Jeu de Boules
Wil je ook eens kijken of Jeu de Boules wat voor je is. Dan ben je hartelijke welkom op kennismakingsdag van Kampong Jeu de Boules om een paar partijen met hun mee te spelen. Zij ontmoeten je graag op de Jeu de Boules accommodatie (naast hockeyveld 2). Deze kennismakingsdag is op zondag 24 april 2016, aanvang 11:30 uur. Ga voor meer informatie naar http://www.kampongjeudeboules.nl/. Aanmelden kan via Hans Welle: welle.jc@gmail.com of  telefoon (06) 24 79 57 76.

Zit jou sport er niet bij? Kijk dan eens op https://www.sportstad-utrecht.nl/sportaanbieders/ welke sporten er in Utrecht worden aangeboden.