Utrecht kijkt terug op geslaagd EK!

Utrecht kijkt terug op een geweldige EK-periode! De stad kleurde oranje en de Fanzone op de Neude was een feestelijk succes. Op 16 juli, de dag van de openingswedstrijd, liepen Oranjefans in een Oranje parade naar  stadion Galgenwaard. Vanwege het succes van de OranjeLeeuwinnen blijft de pop up store op Utrecht Centraal Station nog even geopend. Ook willen we de verenigingen Sporting’70 en DESTO bedanken voor het hosten van de nationale elftallen Engeland en Rusland.

In Utrecht werden vier groepswedstrijden gespeeld:
zondag 16 juli: Nederland – Noorwegen (groep A) 1-0
woensdag 19 juli: Engeland – Schotland (groep D) 6-0
zaterdag 22 juli: Frankrijk – Oostenrijk (groep C) 1-1
dinsdag 25 juli: Rusland – Duitsland (groep B) 0-2

Kom je nog een keer terug in Utrecht?
Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland. De stad is gebouwd rondom de Domtoren, die je geen seconde uit het oog kan verliezen. Verdwalen in de sfeervolle, autovrije binnenstad is daardoor onmogelijk. Utrecht heeft schitterende grachten met bijzondere werfkelders vol cafés en terrassen aan het water. Naast de Domtoren telt Utrecht nog honderden andere monumenten, die bijdragen aan een bijzondere atmosfeer in de eeuwenoude universiteitsstad. Meer weten? http://www.bezoek-utrecht.nl/

Leuk weetje
OranjeLeeuwinnen Sari van Veenendaal (keeper) en Shanice van de Sanden komen uit Utrecht.

Afgelopen evenementen

7 april: 100 dagen tot het EK voetbal voor vrouwen

Voor het fotoverslag kunt u de Facebook pagina bekijken. Voor de laatste nieuwsupdates en videofragmenten kunt u hier terecht.

14 april: Zoek het voetbalei

Op Goede Vrijdag werd  gekozen voor een landelijke actie waarbij in alle speelsteden voetbaleieren verstopt werden. Winnaars zijn bekend en zijn allemaal terug te vinden op Instagram.

21 april: Koningsspelen

De Koningsspelen werden in Utrecht groots gevierd op verschillende basisscholen door de hele stad. Het was een een goed moment om iedereen op de hoogte te stellen van WEURO 2017.  Dit is onder andere hier te lezen in het AD. Ook RTV Utrecht heeft verslag gedaan. Dit is hier te zien.

4/5 mei: Attractiedagen

Dit evenement in het Amaliapark was een mooi moment om in Utrecht het EK te promoten. Er komen jaarlijks zo’n 3000 kids op af die allemaal enthousiast waren om Kicky (WEURO mascotte) te ontmoeten. Er zijn op deze dag vele foto’s genomen en veel promotiematerialen uitgedeeld. Al met al een zeer geslaagd weekend. Voor de shots die genomen zijn kunt u terecht op de Facebook pagina.

24 mei: Voetbalfestival Vechtzoom

Het was een mooie warme woensdagmiddag. Een prachtige dag voor al deze voetbalactiviteiten die plaatsgevonden hebben. Zo’n 100 kids werden verspreid over verschillende landenteams. Een mini EK werd gespeeld met als winnaar België. De randactiviteiten waren ook super geregeld met medewerking van meerdere organisaties. Het was een top dag die de meiden maar ook de organisatie niet snel zal vergeten! Voor foto’s kunt u hier terecht.

3 juni: DESTO Diva’s Cup

Op sportpark ‘De Vryheit’ waren rond de 1000 voetballende meiden aanwezig en er is fantastisch gevoetbald! De strijdt om de DESTO Diva’s Cup heeft hier plaatsgevonden.  Na weken van voorbereiding, schema’s en poule-indelingen maken, toernooi opbouwen etc. ging het toernooi goed van start. De officiële WEURO mascotte Kicky was aanwezig en voor de prijsuitreiking was  Hélène Heemskerk er van de ADO Den Haag dames. Voor meer foto’s en filmpjes kunt u hier terecht.

17 juni: DESTO Vriendinnendag

Het idee van de vriendinnendagen is om het EK na te bootsen, hierbij worden de vier poules van het EK gehouden zoals ze zijn en spelen we dus met de 16 landen.  Gekozen is voor teams van vier ( 2 leden + 2 vriendinnetjes)  zodat er 4×4 gespeeld kan worden op veldjes van 20 bij 10 meter. Bij DESTO was de opkomst hoog, er waren zo rond de 100 meiden die zich prima vermaakt hebben. Het was een leuke dag om op terug te kijken met veel sportiviteit en plezier bij de deelnemers.

Wedstrijden Utrecht

16 juli: NEDERLAND – NOORWEGEN 1-0

19 juli: ENGELAND – SCHOTLAND 6-0

22 juli: FRANKRIJK – OOSTENRIJK

25 juli: RUSLAND – DUITSLAND

Voor alle informatie over de wedstrijden en de speeldagen. Klik hier!

Teams

Voor alle informatie over de deelnemende teams. Klik hier!

Op de hoogte blijven van al het WEURO 2017 Utrecht nieuws? Volg dan ons Instagram-account: weuro2017utrecht