Voetballen waar en wanneer jij wil? Het kan bij Kicks.

Voetbal is een leuke sport. Vinden ook – naar schatting – miljoenen liefhebbers, die thuiszitten en toch maar wat anders met hun vrije tijd zijn gaan doen. Voetballen bij een club vinden ze vaak te veel gedoe, met te veel verplichtingen en regeltjes en te weinig individuele vrijheid. Juist op die afgehaakte doelgroep probeert Kicks in te spelen. Door op vrijwel iedere avond van de week op verschillende locaties in Utrecht voetbaltrainingen aan te bieden geeft Kicks voetballers de keuze waar en wanneer zij willen voetballen. Een lidmaatschap past uiteraard niet bij zulke flexibiliteit. Dus kan er per keer betaald worden, of met een strippenkaart.

Groepsuitleg

Professioneel
Kicks is anders dan een balletje trappen in het park met vrienden. In de eerste plaats omdat je bij Kicks geen voetballende vrienden nodig hebt om te kunnen spelen (Iedereen kan zich voor een Kicks-training inschrijven; individuen, vriendengroepen). In de tweede plaats omdat Kicks een initiatief van de KNVB is; en dat betekent een goed georganiseerde voetbalavond die onder leiding staat van een coach. De coach regelt ballen, hesjes, pionnen en alle randzaken, maar heeft als belangrijkste taak het begeleiden van de training. Hij zorgt voor leuke oefeningen, drinkpauzes, uitgebalanceerde partijen en op verzoek wat tips om je als voetballer te ontwikkelen. Dat betekent niet dat er sprintjes getrokken moeten worden, want voetbalplezier blijft altijd voorop staan. Tenslotte organiseert Kicks zijn voetbaltrainingen altijd bij een voetbalclub; dat zorgt automatisch voor basisfaciliteiten: een goed veld met verlichting, een kleedkamer met douches, en een gezellige bar.

Doelgroep
Kicks richt zich iedereen die voetbal wil kunnen (blijven) combineren met andere verantwoordelijkheden. Dat kan een oud-voetballer zijn die is gestopt omdat hij de verplichtingen van het voetbal niet meer kon combineren met zijn werk. Iemand die naar een Utrecht is verhuist en het voetballen hier (weer) wil oppakken, of een aanstaande vader die twijfelt of hij volgend seizoen nog wel verder wil voetballen op zaterdag of zondag. Iedereen die bij Kicks speelt heeft ooit gevoetbald, of is nog steeds actief. Wat hen bindt is de liefde voor het spel en het plezier dat eruit voortkomt. Voor veel voetballers is er gewoon niets lekkerder dan tegen een bal aantrappen.

Actie voetbal

Trainingen, toernooien en competities
Kicks organiseert dagelijks trainingen op verschillende locaties in Utrecht. De 6 speellocaties zijn verdeeld over de stad, zodat er altijd een plek in de buurt is om te voetballen. Daarnaast is op vrijdagavond 16 februari het eerste Kicks-toernooi georganiseerd (DUIC deed daar verslag over). Een Kicks-toernooi is een open voetbaltoernooi voor alle teams en vriendengroepen uit Utrecht die zin hebben in een eenmalige voetbalavond. In de zomer hoopt Kicks ook kortdurende competities te organiseren (van maximaal 6 weken).

Gratis uitproberen
Zin om Kicks een keer uit te proberen? Sportstad-Utrecht.nl zorgt ervoor dat je gratis een Kicks-training uit kunt proberen. Door deze link te gebruiken krijg je direct een actiecode: www.kicksvoetbal.nl/promotion/sportstad.

Voor meer informatie over Kicks, de trainingen en toernooien, coaches en clubs verwijzen we je graag door naar www.kicksvoetbal.nl.

Bal op veld