Vijf keer sporten waar je lenig van wordt

De website In de Buurt Utrecht maakt een overzicht van sporten waar je lenig van wordt.

Apenkooien
Vond jij de gymlessen op de basisschool ook altijd fantastisch? Goed nieuws! In Utrecht kun je iedere dinsdag en donderdag een ouderwets potje gymen. Denk aan trefbal, tikkertje en andere hilarische spelletjes. En daar word je ook nog eens lekker soepel van. Meer weten? Zie Aapjeskooi.

In balans
Bij BodyBalance lessen wordt gebruik gemaakt van oefeningen en invloeden uit Pilates, yoga en Tai Chi. Het mag duidelijk zijn: je wordt er lenig van. De meeste sportscholen bieden BodyBalance aan. In Utrecht kun je het in ieder geval uitproberen bij de WorkOut en Basic Fit.

Yoga meer dan mediteren
Wie denkt dat yoga alleen maar een beetje mediteren op een matje is, heeft het mis. Door de verschillende houdingen train je juist ál je spieren en wordt de boel flink gerekt en gestrekt. Het gevolg is dat jij supersoepel én helemaal zen bent. Ideale combi, toch? Een lijstje met yogascholen in Utrecht vind je hier en lees ook even deze bijzondere vormen van yoga die je in de Domstad kunt doen.

Potje Pilates
Ook een hele goede workout om soepel(er) te worden, is Pilates. Deze trainingsmethode is gericht op kracht, souplesse en controle. Klik hier voor een overzicht van de plekken waar je in Utrecht Pilates kunt volgen.

Voor paal staan
‘En dan gaan we nu ondersteboven in de paal hangen’. Say whuuuut!? Grote kans dat je de eerste paar keer geen idee hebt wat je met die paal aan moet, maar reken maar dat je van paaldansen supersoepel wordt. En geef toe: ook jij hebt weleens de onweerstaanbare drang gehad om in een paal te gaan hangen. Hoe vet is het als dat er ook nog eens waanzinnig goed uitziet!? Er zijn verschillende plekken in Utrecht waar je kunt paaldansen.

© Foto: Joëlle Hoen