UVV organiseert Olympisch Kwalificatietoernooi Softbal voor Europa/Afrika

De Utrechtse Honkbal- en Softbalvereniging UVV draagt zorg voor de organisatie van één van de drie Softbal Kwalificatietoernooien wereldwijd, voor de Olympische Spelen in Tokio 2020. Aan het Olympisch Kwalificatietoernooi (23-27 juli 2019) zullen acht teams deelnemen, waarvan zes Europees en twee Afrikaans. Slechts één van hen gaat er met de grote prijs vandoor: Hét ticket naar de Olympische Spelen in Tokio.

De ticketverkoop voor dit unieke toernooi is inmiddels van start. En uniek dat is het zeker. In 2008 was softbal (en honkbal) voor het laatst onderdeel van het Olympische programma. Twaalf jaar later, in 2020, is de sport weer heel even Olympisch. Op de Spelen in 2024, zijn de sporten namelijk alweer verwijderd uit het programma.

Nederlandse sportliefhebbers krijgen de kans om het Olympisch Kwalificatietoernooi, ook wel de ‘Take Off to Tokyo’ genoemd, van wel heel dichtbij mee te maken. Sportpark De Paperclip in Utrecht wordt omgetoverd tot een prachtig strijdtoneel voor softbalwedstrijden op topniveau. Er worden tribunes bijgebouwd om het grote aantal verwachtte bezoekers een zitplaats te bieden, VIP-tenten worden geplaatst en voor versnaperingen en gezelligheid kan men terecht op het ‘Friends Plaza’. De Koninklijke Nederlandse Baseball and Softball Bond (KNBSB) verzorgt de side-events: Hier meet je hoe hard je kan gooien en sprinten, oefen je je swing of kun je een potje Baseball5 spelen (de nieuwe urban sportvariant van honkbal en softbal).

Deelnemende teams
Pas in begin juli 2019 zal bekend worden welke acht landen er precies deel zullen nemen aan het Kwalificatietoernooi in Utrecht. Voor dit toernooi kunnen de zes sterkste Europese teams zich plaatsen. De Europese teams plaatsen zich door bij de beste zes teams te eindigen tijdens het Europees Kampioenschap, dat van 30 juni tot en met 6 juli plaatsvindt in Ostrava, Tsjechië. Het Nederlandse nationale softbalteam, ‘Team Kingdom of the Netherlands’ is één van de favorieten en is op dit moment zelfs Europees titelhouder. Zuid Afrika en Botswana hebben reeds en plekje weten te bemachtigen voor de Softball Qualifier in Utrecht.

Het toernooi voor Europa en Afrika is de eerste van de drie Kwalificatietoernooien aankomende zomer. Van 25 augustus tot 1 september wordt in Surrey (Canada) een Kwalificatietoernooi gehouden voor het Amerikaanse continent. De landen uit Azië en Oceanië krijgen van 24 tot en met 29 september in Shanghai (China) de kans om zich te kwalificeren. De Verenigde Staten zijn al zeker van hun plek op de Spelen dankzij de overwinning op de Wereld Kampioenschappen in 2018. Ook Japan is zeker van een ticket, aangezien zij gastland zijn van het Olympische toernooi.

Ticketverkoop
Voor een bedrag van € 5,50 per persoon geniet je een hele dag van topsoftbal in eigen land. Het is tevens mogelijk om het toernooi als VIP-gast bij te wonen. Kosten hiervoor zijn € 80,- per persoon. Voor groepen van vijf tot negen personen zijn de kosten € 77,50 per dag ticket, en voor 10 man of meer kom je uit op een bedrag van € 75,- per persoon. Tickets zijn te verkrijgen via www.softball-qualifier.nl/tickets.

Het sportpark zal 23 tot en met 27 juli elke dag geopend zijn vanaf 9:00 uur, tot na afloop van de laatste wedstrijden.

Meer info?
Zie: softball-qualifier.nl