5 Utrechtse wielerevents in aantocht

Het wielerseizoen is in volle gang en de zomer komt eraan. Ook in Utrecht staan er de aankomende maanden verschillende Utrechtse wieler- en fietsevenementen op het programma. Utrecht heeft met het organiseren van de de Grand Départ van de Tour de France 2015 bijna 1 miljoen bezoekers getrokken en het kan bijna niet anders dat wielrennen en fietsen populairder is geworden in de Utrechtse gemeenschap. Hier een greep uit een aantal mooie wielerevenementen in Utrecht die in de aankomende maanden in aantocht staan.

Classico Giro Utrecht

Op zondag 15 mei, 1e Pinksterdag, wordt de 6e editie verreden van het fietsevenement Classico Giro Utrecht. Na een jaar afwezigheid is het wielerevenement op verzoek van vele liefhebbers terug in Utrecht met drie verschillende afstanden. De start- en finish zijn bij Utrecht Science Park dat tevens bol staat van de activiteiten voor zowel deelnemers als supporters en families. Voor meer informatie en of wil je meedoen? Kijk dan op. Classico Giro Utrecht.

Klimtijdrit P+R De Uithof

Ook op zondag 15 mei, 1e Pinksterdag, vindt in de middag de 2e editie plaats van de klimtijdrit in de P+R De Uithof (parkeergarage). De hele dag staat in het teken van de Giro d’Italia en ademt dan ook een Italiaanse sfeer. Voor, tijdens en na de tijdrit zijn er allerlei leuke activiteiten te doen voor jong en oud. De bijzondere categorieën van de tijdrit maken het een uniek evenement; van studenten op stadsfietsen tot fanatieke hand-bikers, voor iedereen is het op deze dag mogelijk te racen door P+R De Uithof, de grootste parkeergarage van Utrecht. Voor meer informatie en deelname kijk op. Klimtijdrit P+R De Uithof.

De Zomertoer

RTC De Domstad organiseert in 2016 twee toertochten samen met RTC Het Kasteel. De Domstadtoer werd gereden op zaterdag 23 april; op zaterdag 25 juni 2016 is de Zomertoer waarvoor inschrijving nog mogelijk is. Een leuke tocht vanaf ’t Wapen van Haarzuylen voor iedereen die van wielrennen houdt. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden, één van 150 km en één van 110 km. Meer informatie? Bekijk de Zomertour in onze kalender.

Festival Du Vélo

Festival Du Vélo is de aanloop naar de Tourstart 2016. Op 24 maart was het exact 100 dagen voor de start van de Tour de France 2016, helaas niet in Utrecht dit jaar maar in het Franse: La Manche. Gedurende deze honderd dagen krijgt het fietsen in Utrecht extra aandacht. Tijdens Festival Du Vélo zijn er in Utrecht meerdere evenementen georganiseerd en samengevoegd in een feestelijk wielerweekend.  

In het feestelijke weekend van donderdag 30 juni t/m zondag 3 juli zal de Grand Départ worden herbeleefd. Een lang weekend dat doet terugdenken aan de zonnige Tourstart in 2015. Op donderdag 30 juni is er een speciale Tourfilmavond in het Louis Hartlooper Complex. Onder de vlag ‘Utrecht fietst’ worden verschillende fietsactiviteiten voor groot en klein georganiseerd. De wielerkennis wordt getest tijdens de NK Wielerquiz van ‘HetisKoers!’, op zaterdagavond 2 juli. Op zondag 3 juli is de Tour d’Utrecht. Tot slot krijgt Utrecht een blijvende herinnering aan de Tourstart: het tijdritparcours wordt definitief gemarkeerd.

Le Grand Départ Utrecht 2015 was één groot feest van, voor en dóór de stad. Ondanks dat het peloton vertrokken is, zijn er nog heel veel activiteiten en evenementen behouden gebleven. Een daarvan is Festival Du Vélo dat afsluit met een feestelijk weekend. Wil je weten wat er allemaal te doen is kijk dan op de site: Festival Du Vélo.

Tour d’Utrecht

De afsluiting van Festival Du Vélo is op zondag 3 juli met de Tour d’Utrecht. Op zondag 3 juli 2016 rijden duizenden wielrenners vanuit de Jaarbeurs in Utrecht over het parcours van het Grand Départ 2015. De Tour d’Utrecht wordt een jaarlijks terugkerend evenement voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land. Fietsers kunnen letterlijk de tweede etappe ‘Utrecht – Zeeland’ herbeleven door dezelfde route te fietsen. Rijders kunnen kiezen uit vier afstanden: 35, 75, 110 en 150 kilometer. Tip: Bereid je goed voor! Voor meer informatie kijk op. Tour d’Utrecht.

Foto: www.shutterstock.com