Utrechtse Sportkrant – Zwerkbal

Een ogenschijnlijk verloren zondagmiddag in park Transwijk, Kanaleneiland. Ineens is daar beweging. Het ontgaat onze fotograaf Geert Lommers niet. Het blijkt te gaan om een training van de Dom Tower Dementors die de sport Quidditch beoefenen.

Een quidditchteam bestaat uit zeven spelers, die gedurende het spel ten alle tijden een stok tussen hun benen geklemd moeten hebben. Zij nemen het tegen elkaar op op een ovaalvorming veld met drie doelpalen (ook wel hoops genoemd) aan elke zijde.

In Nederland is de sport ook wel bekend als zwerkbal.

Naast het tactische karakter van de sport biedt quidditch haar spelers een hechte community die openstaat voor leden van allerlei verschillende achtergronden.

Vanwege haar achtergrond in de literatuur kent quidditch een gemengde aanhang, van Potterheads, de naam voor de echte Harry Potter-fans, tot atleten.

Dom Tower Dementors is opgericht in de zomer van 2015. Wie wil kennismaken met deze sport: er wordt elke zondagmiddag getraind in park Transwijk van 14.00 – 17.00 uur.

Tekst: Utrechtse Sportkrant
Foto: Geert Lommers/Utrechtse Sportkrant

De Utrechtse Sportkrant is een krant die wekelijks wordt uitgegeven in en rondom Utrecht. Hierin staat leuk sportnieuws opgenomen, maar ook is er plaats voor verhalen. Heb je interesse in sport en wil je de Utrechtse Sportkrant niet missen? Neem dan hier een abonnement! Heb je het vorige verhaal gemist? Klik hier om het alsnog te lezen