Utrechtse Sportkrant – Utrechtse Kegelbond viert 110-jarig jubileum

Na een week van wedstrijd door 12 kegelclubs uit de regio, werd op zaterdag 16 september de finale gekegeld van het UKB jubileumtoernooi. De vijf beste kegelaars van vijf kegelclubs namen het in de eindstrijd tegen elkaar op in 4×10 ballen.

Het was een spannende krachtmeting tussen ’t Touwtje uit Voorthuizen en het Utrechtse DDD. ’t Touwtje werd met 1510 hout winnaar van de zilveren jubileumbokaal. DDD gooide 1494 hout. Hoogste persoonlijke score was voor Erik Bakker van DDD, die als enige in de hele wedstrijd een baan van 10×9 scoorde. Zie voor alle uitslagen ukb.kegelscores.nl .

Na de finale werd een feestelijke receptie gehouden in de mooie kegelzaal in Sporthal Zuilen. Voorzitter Mai Hoefs sprak zijn waardering uit over de kegelaars en de vrijwilligers onder hen die, ondanks het dalende ledental, de kegelsport in Utrecht hoog weten te houden.

Harry Timmer, de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Kegelbond (KNKB), prees het UKB-bestuur en de leden voor de moderne kegelzaal, de zelfwerkzaamheid en uitstekende verzorging van landelijke wedstrijden. Hij herinnerde eraan dat de UKB in 1909 de eerste stappen zette voor de oprichting van de landelijke KNKB.

Ook de Utrechtse sportwethouder Paulus Jansen feliciteerde de 110-jarige UKB. Hij sprak het vertrouwen uit dat de voorgenomen herinrichting van Sportpark Zuilen ook voor de kegelsport nieuwe mogelijkheden biedt voor ledenwerving.

Wil je zelf gaan kegelen? Meld je dan aan via onderstaande gegevens:
Utrechtse Kegelbond | Sporthal Zuilen | Burgemeester Norbruislaan 680| Utrechtse Kegelbond

Bron: www.utrechtsesportkrant.nl
Bron foto: Geert Lommers