Utrechtse Sportkrant – Utrechtse Kegelbond steekt oude sport in nieuw jasje

De Utrechtse Kegelbond (UKB) is de overkoepelende organisatie van de aangesloten kegelclubs in de regio Utrecht en daarmee een van de 17 regionale bonden van de Koninklijke Nederlandse Kegelbond. De UKB huurt de kegelzaal in Sporthal Zuilen van de gemeente en faciliteert de kegelclubs die er kegelen. De sportzaal van UKB is goed te bereiken met openbaar vervoer en er is ruimte parkeergelegenheid.

Modern
In de kegelzaal zijn zes moderne automatische kegelbanen met een digitaal scoresysteem. Bij wedstrijden kunnen de scores zelfs live worden gevolgd op ukb.kegelscores.nl. Hier kunnen de standen opgevraagd worden en de wedstrijden kunnen live gevolgd worden van de in Utrecht gespeelde toernooien, kampioenschappen, clubcompetities en klasseringswedstrijden. ‘Je hoeft dus niets te missen als je er een keer niet bij kan zijn’.

De Utrechtse Kegelbond ondersteunt de bij hen aangesloten kegelclubs ook, bijvoorbeeld in het begeleiden van nieuwe leden. Deze leden kunnen overdag of ’s avonds kegelen op een vast tijdstip of naar wens zonder vast schema. Er kan incidenteel met een groep worden gekegeld op afspraak. Ter kennismaking kan enkele weken gratis worden gekegeld.

Contacten leggen en onderhouden
Er wordt serieus gekegeld tijdens de wekelijkse clubavond. Qua sport gaat om de onderlinge stand, maar ook om de landelijke competitie.

Het sociale aspect tijdens de clubavond is minstens zo belangrijk. Een kegelaar verwoordde het zo: ‘Kegelen is voor mij de hogeschool geweest in maatschappijleer en mensenkennis’.

Al 110 jaar is de Utrechtse Kegelbond de plek waar jong en oud terecht kan om met vrienden, collega’s of in clubverband te kegelen. Of juist om gewoon eens binnen te stappen, nieuwe mensen te leren kennen, te netwerken en samen te sporten.

Wil je zelf gaan kegelen? Meld je dan aan via onderstaande gegevens:
Utrechtse Kegelbond | Sporthal Zuilen | Burgemeester Norbruislaan 680| Utrechtse Kegelbond

Bron: www.utrechtsesportkrant.nl
Bron foto: Geert Lommers