Utrechtse Sportkrant – Planeta Capoeira

Capoeira. Bij velen enkel bekend van tvcommercials en geassocieerd met zonnige stranden en aantrekkelijke gespierde lichamen. Dat Capoeira een volwaardige vechtsport is met een graduatiesysteem waarin je les kunt volgen is bij weinigen bekend. Capoeira is een Braziliaanse vechtsport met een Afrikaanse oorsprong. Anders dan bij de meeste oosterse vechtsporten wordt Capoeira beoefend op het ritme van capoeiramuziek welke allesbepalend is voor de snelheid en de vorm van het spel. Capoeira wordt gespeeld, maar laat je hierdoor niet misleiden. De technieken die gebruikt worden zijn uiterst effectief. Er wordt gebruik gemaakt van trappen, voetvegen, scharen, acrobatische sprongen, een oneindige variatie van bewegingen. Capoeira is rijk aan cultuur en filosofie. Hoe langer je traint, hoe minder je denkt te weten. Er valt zoveel te leren.

Bij Planeta Capoeira in Utrecht train je onder leiding van de Braziliaanse docent Contra-Mestre Doda die alle aspecten van capoeira aan bod laat komen. Hij is een enthousiaste, betrokken docent met oog voor de individuele leerling. Bij Planeta Capoeira train je in een sportieve, vriendschappelijke en uitdagende sfeer. Je voelt je welkom en krijg je de ruimte om jezelf op fysiek vlak uit te dagen, je grenzen te verleggen en als mens te ontwikkelen.

Bem vindon o mundo de capoeira.
Welkom in de wereld van Capoeira.
Contra-Mestre Doda
Info@planetacapoeira.nl
www.planetacapoeira.nl

Foto: Ankie Hogewind/Utrechtse Sportkrant

De Utrechtse Sportkrant is een krant die wekelijks wordt uitgegeven in en rondom Utrecht. Hierin staat leuk sportnieuws opgenomen, maar ook is er plaats voor verhalen. Heb je interesse in sport en wil je de Utrechtse Sportkrant niet missen? Neem dan hier een abonnement! Via deze link kom je terecht bij de PDF van het artikel. Heb je het vorige verhaal gemist? Klik hier om het alsnog te lezen!