Utrechtse Sportkrant – Cricket

Maar liefst acht uur achtereen trainen de leden van Kampong Cricket op zaterdag in sportcentrum Galgenwaard in een speciale hal. Van de U9 tot en met de mannen (senioren) en vrouwen worden alle onderdelen van deze mooie, maar technisch pittige balsport, geoefend. Dit alles onder leiding van zeer ervaren trainers, die allemaal op hoog niveau hebben gespeeld  en nu hun kennis graag overdragen op anderen.

Cricket is een uitdagende sport, dus als je een beetje balgevoel hebt en eens wat anders wil dan voetbal, hockey of tennis.

De jeugd van 9 tot en met  12 jaar traint tussen 14.00-15.30 uur tijdens de hele maand februari. In maart doen ze mee aan de nationale Flamingo-indoorcompetitie tegen clubs uit onder andere Den Haag, Rotterdam, Haarlem, Amsterdam. Tussen 15.30-16.30 uur is er een vrij trainingsuur, en daarna oefent de jeugd van 13 tot 16 jaar. De senioren-recreatief gaan tussen 18.00-20.00 uur aan de slag, de vrouwen tussen 19.00-20.30 uur en de selectie tussen 20.00-22.00 uur.kom dan eens meedoen. Het enige dat je nodig hebt zijn sportkleren en indoorschoenen; alle materialen worden door de club beschikbaar gesteld.

Het outdoor-seizoen start in mei en loopt door tot en met begin september. Lekker in de zon rondrennen, andere cricketers leren kennen en, door het internationale karakter van de sport, ook nog eens goed Engels leren. Cricket is een sport voor levensgenieters, voor jongens en meisjes die een gezellige teamsport willen beoefenen en voor iedereen die in een goede sfeer en met veel respect voor de tegenstanders en scheidsrechters wil sporten. Er wordt wel eens gezegd: cricket is a way of life.

 

De Utrechtse Sportkrant is een krant die wekelijks wordt uitgegeven in en rondom Utrecht. Hierin staat leuk sportnieuws opgenomen, maar ook is er plaats voor verhalen. Heb je interesse in sport en wil je de Utrechtse Sportkrant niet missen? Neem dan hier een abonnement! Heb je het vorige verhaal gemist? Klik hier om het alsnog te lezen.