Utrechtse Sportkrant – Bossaball

In The Sport Box, een nog tamelijk nieuwe indoor sporthal in het Utrechtse Zuilen, maken iedere dag jongeren, studenten en young professionals, veelal ook van scholen, kennis met allerlei sporten. Ook voor de wat oudere actievelingen is er voldoende te doen. De sporthal is gevestigd in een oude fabriekshal, dichtbij Kidz City, waar veel sporten beoefend kunnen worden. ‘Bij de Sport Experience, die in september vorig jaar plaats vond tijdens de Nationale Sportweek, kregen ruim 1000 kinderen vanuit het voortgezet onderwijs de kans om kennis te maken met een aantal, veelal nieuwe sporten die snel en dynamisch zijn’, geeft Wilco Nijland aan.

Bossaball, afgelopen zomer nog als demonstratiesport te zien bij de Olympische Spelen in Rio, is een snel groeiende sport. Nijland speelde daar ruim tien jaar terug al op in. ‘In The Sport Box hebben we een beachbak van 20 bij 20 meter en een officiële indoor sportvloer van 30 bij 22 meter die voor elke type sport of event ideaal is.’ Bossabal is overigens een combinatie van voetbal, volleybal en turnen. Het wordt gespeeld op een luchtkussen met trampolines.

Nijland, speler van volleybalvereniging VV Utrecht, was tot tien jaar terug werkzaam bij de
Volleybalbond. Op dat moment prioriteerde hij bossaball, een sport die hij in 25 landen op de kaart zette. ‘Jarenlang ben ik de hele wereld overgegaan, van Zuid-Korea, Argentinië, Bonaire en Brazilië tot Singapore. Een goede twee jaar terug ben ik daar mee gestopt. Nu richt ik me vooral op The Sport Box waar iedere week wel 700 mensen sporten.’ Liefhebbers van volleybal, beachvolleybal, basketbal maar ook vele andere sporten als zaalvoetbal en Archery Attack, kunnen terecht op de schitterende locatie in Zuilen.

Grote vlucht
Veel scholen en studenten maken gebruik van de locatie om nieuwe sporten te proberen. ‘Het is eigenlijk een sport experience die het hele jaar door gaat. Vanaf 1 april aanstaande richten wij ons weer op het outdoorseizoen maar wij merken dat het voor een sport als bossaball geen zomer hoeft te zijn. Wanneer er filmpjes online worden gezet over bossaball, dan zie je de aanmeldingen direct een toevlucht nemen. Werd er in 2015 in The Sport Box nog door 100 groepen bossaball gespeeld, in 2016 waren dat er al 285.’

Ook Archery Attack, waar met pijl en boog wordt geschoten, wordt steeds populairder. In The Sport Box worden ook vrijgezellenfeestjes en bedrijfsuitjes georganiseerd, waarbij voldoende keuze is om het op maat af te stemmen.
Wilco Nijland is ook de eigenaar van sportevenementenbureau Music and Sports dat sportevents en concepten ontwikkelt, innoveert en organiseert. ‘We werken nauw samen met sportbonden en sportorganisaties om meer mensen op een leuke en unieke wijze en met maximale beleving te laten (kijken naar) sport.’

In opdracht van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) wordt ook de gehele Eredivisie Beachvolleybal Tour georganiseerd door Nijland en zijn team. ‘Eén van de tien stops zal ook in Utrecht zijn. We zullen dan een gehele week beachvolleybal in het centrum van Utrecht organiseren. Daarnaast is er ook ruimte voor bedrijven, scholen en studenten om te komen beachvolleyballen. De locatie is het Lucasbolwerk, voor de Schouwburg, waar alles plaats zal vinden tussen 7 en 14 juni 2017.

Meer info: www.thesportbox.nl of www.bossaball.nl

Tekst: Robert Cancian/Utrechtse Sportkrant

De Utrechtse Sportkrant is een krant die wekelijks wordt uitgegeven in en rondom Utrecht. Hierin staat leuk sportnieuws opgenomen, maar ook is er plaats voor verhalen. Heb je interesse in sport en wil je de Utrechtse Sportkrant niet missen? Neem dan hier een abonnement! Heb je het vorige verhaal gemist? Klik hier om het alsnog te lezen.