Utrecht verwelkomt Netball

Vanaf 4 oktober zal de internationale sportcultuur van Utrecht worden verrijkt met een nieuwe sport in de stad. Utrecht Netball club brengt de in Nederland nog niet zo bekende sport netball. De club die is opgezet met ondersteuning vanuit Vernieuwend Sportaanbod subsidie van Vereniging Sport Utrecht maakt een primeur met Nederlands eerste netball court. Utrecht Netball club is woensdagavond actief in sportzaal Hart van Noord.

Geschiedenis
Netball wordt gespeeld door meer dan 20 miljoen mensen wereldwijd en is een van de meest populaire sporten in Australië, Nieuw-Zeeland, Engeland, Zuid-Afrika en het Caribisch gebied. De sport is een combinatie van basketbal en korfbal en werd oorspronkelijk alleen door vrouwen gespeeld. Tegenwoordig spelen steeds meer mannen de sport die vroeger de naam vrouwenbasketbal droeg.

Regels
Netball is een bal sport gespeeld door twee teams van zeven spelers. Spellen worden gespeeld op een rechthoekig hof met verhoogde doelringen aan elk uiteinde. Het doel is om doelpunten binnen een bepaald gebied te scoren door een bal in een ring aan een hoge post te gooien. Spelers krijgen specifieke posities, die hun rol in het team bepalen en hun beweging beperken tot bepaalde terreinen van de rechtbank. Tijdens het algemene spel kan een speler met de bal er maar drie seconden vasthouden voordat hij een doelpunt schiet of doorgaat naar een andere speler.

Amsterdam
De stad Amsterdam is naast Utrecht enige andere plaats waar momenteel netball gespeeld kan worden. De netballploeg uit Amsterdam heeft wel al een primeur achter hun naam staan. Zij waren de eerste Nederlandse netballploeg die een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen een ploeg uit het buitenland. De teams uit Utrecht en Amsterdam zullen naast hun wekelijkse aanbod ook elke maand een wedstrijd tegen elkaar spelen.

Info
Ben je geïnteresseerd ? kom dan langs! Elke woensdag  ben je welkom van 19.15-20.30 uur in sportzaal Hart van Noord.
Klik hier voor de website van netball Utrecht of bezoek hier hun facebook.