Uitgelicht: Rolstoelrugby

Ben jij een echte teamspeler die niet bang is voor een stootje? Dan is rolstoelrugby misschien iets voor jou!

Rolstoelrugby is een spectaculaire teamsport die gespeeld worden door mannen en vrouwen. Het is een unieke, snelle en aantrekkelijke sport die van recreatief tot Paralympische niveau wordt gespeeld.

Teamsport met lef

Rolstoelrugby wordt gespeeld door twee teams van elk vier spelers. Om punten te scoren moet je met de bal onder controle over de doellijn van de tegenstander rijden. Rolstoelrugby is een full-contact sport die vanwege zijn ruige en dynamische karakter ook wel Murderball wordt genoemd. Het wordt gespeeld door sporters met een motorische handicap aan armen en benen, zoals een hoge dwarslaesie.

Trainen en wedstrijden

De meeste verenigingen trainen wekelijks in diverse revalidatiecentra door heel Nederland. Er bestaat al jaren een nationale competitie en een jaarlijks nationaal kampioenschap waar wordt gestreden om de Nederlandse titel. Gedurende het seizoen zijn er ook diverse toernooien in binnen- en buitenland waar je als team aan kunt deelnemen.

Rugby Rookies

Rugby Rookies is de naam van het talentenprogramma rolstoelrugby. Sinds 2015 werft gehandicaptensport Nederland nieuwe jonge spelers voor het nationaal talententeam. Een voorwaarde is dat je de ambitie hebt om de beste te worden en daarvoor in de toekomst keihard wilt trainen. Dat doe je samen met je teamgenoten en deskundige trainers en begeleiders.

Doe mee!

Wil je graag een keer meedoen en ervaren of deze sport bij je past? Dan kun je langsgaan bij één van de rolstoelrugby verenigingen in ons land of via een kennismakingsactiviteit de sport op een leuke en eenvoudige manier ontdekken.

Heb je interesse en wil je meer weten over rolstoelrugby of je zelfs direct aanmelden voor een clinic of kennismakingstoernooi? Neem dan contact op! Bel ons op 030 307 78 90 of stuur een e-mail naar rolstoelrugby@gehandicaptensport.nl.

Je kunt ook een kijkje nemen op de website www.rolstoelrugby.nl voor uitgebreidere informatie, de spelregels en nog veel meer.

Wil je meteen in contact komen met de rolstoelrugby club uit Utrecht? Klik dan hier!