Nationale Sportweek

Wil je graag een (nieuwe) sport proberen? Kom dan naar de Nationale Sportweek!

Host city

Utrecht is dit jaar de trotse host city van de Nationale Sportweek! Van 17 tot en met 25 september staat Utrecht in het teken van sporten, sportverenigingen, sportaanbieders en sporters. Honderden Utrechtse sportaanbieders organiseren leuke kennismakingsactiviteiten en elke dag zijn er evenementen zoals symposia en clinics. Deelname is gratis en voor iedereen!

Weekprogramma

Tijdens de Nationale Sportweek zijn er elke dag één of meerdere sportevenementen voor een speciale doelgroep of met een bijzonder thema. Op zaterdag 17 september wordt het landelijke startschot gegeven voor de 1 Km Openingsrun;  zoveel mogelijk mensen rennen in de kleding van hun vereniging mee en laten zichzelf zien aan Utrecht. Op dinsdag verwelkomt Nederland haar Paralympische atleten weer terug in het land met een huldiging in Tivoli Vredenburg in Utrecht. De Nationale Sportweek wordt op zondag 25 september feestelijk afgesloten met een sportfestival waar sport, cultuur, muziek en food samenkomen. Bekijk het overzicht voor het gehele programma tijdens de Nationale Sportweek.

Doe mee!

Wil je graag gaan sporten, maar weet je niet welke sport je leuk vindt? Ben je net gestopt met sporten en wil je graag iets anders gaan doen? Of ben je gek op sporten en wil je graag nóg een sport proberen? Dan is dit je kans! Kom dan langs bij een van de vele kennismakingsactiviteiten.