Sportorganisaties

Hoe start ik een sportvereniging?

Op de website van SportUtrecht is verscheidene informatie te vinden over het opstarten van een sportvereniging. SportUtrecht behartigt de belangen van de Utrechtse sportverenigingen. SportUtrecht kan ondersteuning op maat bieden, service verlenen en direct afneembare producten verstrekken. Onder anderen middels de tweejaarlijkse Sportvereniging Scan krijgt SportUtrecht gedetailleerd inzicht in de thema’s en problemen die spelen bij de Utrechtse sportverenigingen. Om de verenigingen zo adequaat mogelijk te ondersteunen heeft SportUtrecht verschillende vormen van ondersteuning.

Lees meer op de website van SportUtrecht

Hoe start ik een sportgroep?

SportUtrecht ondersteunt sportinitiatieven in de Utrechtse wijken. Wil je bijvoorbeeld een beweeggroepje starten, een toernooi organiseren of sportlessen geven? Neem dan contact op met een beweegmakelaar. De beweegmakelaars beschikken over een breed netwerk en hebben ruime ervaring in het organiseren van sport- en beweegactiviteiten. Zij kunnen je bijvoorbeeld helpen op het gebied van organisatie, financiën, accommodatie en promotie.

Lees meer op de website van SportUtrecht

Hoe start ik een studentensportvereniging?

In Utrecht zijn er zo’n 30 studentensportverenigingen waar je je bij kunt aansluiten. Deze vallen onder het koepelorgaan Sportraad Utrecht. De Sportraad behartigt de belangen van de Utrechtse studentensportverenigingen. De studentensport verenigt zich onder de naam #TeamUtrecht, het maakt niet uit welke sport je doet, hoeveelste jaars je bent of hoe actief je bent. Samen strijden maakt ons sterker! De studentensport is trots om te mogen strijden voor de mooie grachtenstad Utrecht en haar onderwijs instellingen.

Vind je in het ruime aanbod van Olympos en de Sportraad geen sport die bij je past? Dan kun je zelf een sportvereniging oprichten. Daarvoor zijn enkele regels opgesteld, deze staan in de SSV-wegwijzer. Naast ondersteuning en promotie die het Studentensportcentrum Olympos en de Sportraad Utrecht ieder jaar aan studentensportverenigingen bieden, verstrekken zij ook een aantal subsidies. Mocht je een nieuwe studentensport willen introduceren neem dan contact op met Sportraad Utrecht.

Ga naar www.sportraadutrecht.nl voor meer informatie

Ik wil een sportlocatie huren?

U kunt bij de gemeente Utrecht verschillende sportlocaties zoals een sporthal, gymzaal, sportveld, atletiekbaan of zwembad huren. De sportlocaties van Gemeente Utrecht zijn te huur via het Vastgoedloket van de gemeente Utrecht. Hier kan je ook prijzen en beschikbaarheid van de locaties inzien.

Lees meer over sportlocaties huren bij de Gemeente Utrecht

Er zijn in Utrecht ook veel sportlocaties te huur van particuliere verhuurders. Op Sportstad-Utrecht staat bij elke locatie aangegeven of de locatie te huur is. Neem direct contact op met de verhuurder voor meer informatie.

Als je geen geschikte locatie kan vinden dan kan je contact opnemen met een beweegmakelaar van SportUtrecht. Zij helpen je graag met zoeken.

Ga voor meer informatie naar de website van SportUtrecht

Topsportverenigingen

Utrecht kent een groot aantal verenigingen die op hoog niveau actief zijn. Sommige verenigingen leveren zelfs Olympische atleten en medaillewinnaars. SportUtrecht Topsport bevordert het topsportklimaat in de stad. Dit gebeurt onder andere door een intensieve ondersteuning van topsportverenigingen en het netwerk van het topsportplatform.

Ga voor meer informatie over Topsport naar de website van SportUtrecht

U-pas sportaanbieder worden?

Laat U-pashouders bij jou sporten en word U-pas sportaanbieder. Als een U-pashouder bij jou komt sporten dan betaald hij/zij met het persoonlijke U-pasbudget. Jij declareert de kosten heel eenvoudig online op de website van U-pas. Het sportaanbod wordt gepromoot op de U-pas website waar 40.000 U-pashouders hun sport zoeken. Je krijgt een eigen webpagina, waarop u jouw aanbod aantrekkelijk kunt maken met foto’s, kortingen en andere relevante informatie.

Ga naar de website van de U-pas voor meer informatie over een partnership.