Sporthulp

Sporten met korting

Is sporten te duur? Kijk dan of je in aanmerking komt voor een U-pas. Met een U-pas ontvang je een persoonlijk budget voor onder andere sportactiviteiten. Bij U-pas sportaanbieders kan je jouw budget besteden. Kinderen tot en met 17 jaar hebben een budget van € 225 per jaar. Volwassenen hebben een budget van € 120 per jaar.

Lees meer over U-pas

Ik zoek een sportmaatje?

In Utrecht zijn veel mensen op zoek naar een maatje om mee te bewegen. Door dit samen te doen wordt bewegen makkelijker en gezellig. Een Beweegmaatje kan als coach én als maatje helpen om deze drempels te overwinnen. Beweegmaatjes helpen mensen een goede start te maken met meer bewegen. Een beweegmaatje zoeken of je aanmelden als beweegmaatje kan via:

De website van Beweegmaatjes

Op het online platform Sportpartner.nl kan je ook online een sportmaatje zoeken uit jouw regio. Je kan onder andere een sportmaatje zoeken om mee te tennissen, hardlopen of bridgen. Aanmelden is gratis en je kan vrijblijvend een sportmaatje zoeken.

Ga naar www.sportpartner.nl

Ik durf niet te beginnen met sporten

Sporten is gezond, dat weet iedereen. Maar het nemen van die eerste stap is lang niet zo makkelijk als we allemaal denken. Als je een tijd niet gesport hebt dan kan de drempel om te beginnen met sporten enorm hoog zijn. Je kan tegen verschillende barrières aanlopen zoals weinig zelfvertrouwen, angst voor blessures, een slechte gezondheid of het idee hebben dat je te dik bent om te bewegen.
Ben je bang om te beginnen met sporten? Neem contact op met de beweegmakelaar van SportUtrecht en maak samen een plan maken om rustig te beginnen met bewegen. Zij kunnen je eventueel ook doorverwijzen naar andere professionals in Utrecht die gespecialiseerd zijn op dit gebied.

Ga naar de website van SportUtrecht

Leren zwemmen voor volwassenen?

Of je nu een beginner bent of je zwemslag wilt verbeteren, in Utrecht zijn er zwemlessen voor volwassenen op elk niveau. De zwembaden in Utrecht verzorgen zowel zwemles voor volwassenen (mannen en vrouwen) als zwemles alleen voor vrouwen. De vrouwenzwemles wordt door een vrouwelijke instructrice gegeven, hierbij is het bad afgeschermd voor andere gasten.

Op Sportstad Utrecht kan je bij geavanceerd zoeken de zoekfilter ‘alleen vrouwen’ of ‘alleen mannen’ aanvinken.

Leren fietsen voor volwassenen?

Fietsen is gezond en het vergroot je mobiliteit. Ben je niet met fietsen grootgebracht maar wil je wel graag leren fietsen? Er wordt in Utrecht door De Fietsmeesters in een aantal wijken fietsles gegeven voor volwassenen.

Ga naar de website van de Fietsmeesters

Sporten met een handicap

Heb je een handicap en wil je sporten? Er is in Utrecht speciaal sportaanbod dat geschikt is voor mensen met een handicap. Op Sportstad Utrecht kan je bij geavanceerd zoeken de zoekfilter ‘Beperking’ aanvinken. Dan worden alleen de sportaanbieders getoond die voor jou geschikt sportaanbod hebben.
Heb je juist behoefte aan persoonlijk advies? Plan dan een ‘Sportadvies op maat’ gesprek bij Stichting MEE. In dit één-op-één-gesprek met de consulent aangepast sporten wordt gekeken naar jouw persoonlijke situatie. Stichting MEE is er voor mensen met een beperking, bijvoorbeeld een verstandelijke of lichamelijke beperking, chronische ziekte, een vorm van autisme, ontwikkelingsachterstand of niet-aangeboren hersenletsel.

Ga voor meer informatie naar de website van Stichting MEE

Topsport

Een topsporter of talent komt op de weg naar de top verschillende zaken tegen. Hoe gaat de combinatie school, wonen en sport en welke knelpunten doen zich voor in de persoonlijke, professionele en/of maatschappelijke ontwikkeling van de sporter om optimaal te kunnen presteren. Voor al deze vragen kunnen topsporters en talenten terecht bij SportUtrecht.

Ga voor meer informatie naar de website van SportUtrecht

Persoonlijk advies

Heb je geen leuke sport gevonden? Of weet je niet welke sport bij jou past? Met alle sport- en beweegvragen kan je terecht bij de beweegmakelaar van SportUtrecht. Zij helpen je graag bij het vinden van passend sportaanbod voor jou. Ook kunnen zij je helpen met een aanvraag voor de U-pas en Paul Verweel Sportfonds. Kom naar het inloopspreekuur bij jou in de wijk of neem direct contact op.

Ga naar de website van SportUtrecht

Jongeren op gezond gewicht

Gezond gewicht is belangrijk. In Utrecht is overgewicht een groot probleem. Een op de acht kinderen heeft overgewicht. En in sommige wijken is zelfs een op de vier kinderen te zwaar! Jongeren op gezond gewicht (JOGG) is een lokale aanpak gericht op wijken waar het percentage overgewicht onder jongeren van 0-19 jaar het hoogst is. Met elkaar werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. In de JOGG-aanpak worden door private en publieke partijen de krachten gebundeld om gezonde voeding en bewegen aantrekkelijk en gemakkelijk te maken.

Lees meer over JOGG Utrecht