Sport & Onderwijs

Sportaanbod op en rond de school

Leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs kunnen kennismaken met diverse sporten. In samenwerking met meer dan 30 Utrechtse sportaanbieders worden sportclinics onder schooltijd en kortdurende cursussen na schooltijd aangeboden van veel verschillende sporten. De kennismakingslessen worden vaak verzorgd door combinatiefunctionarissen. Dat zijn sporttrainers die deels bij sportaanbieders en deels in de Utrechtse wijken actief zijn.Harten voor Sport coördineert de inzet van de combinatiefunctionarissen sport in Utrecht.

Meer Info

Lees meer op de website van Harten voor Sport

Hulp bij schoolbeleid en bewegen

De Gemeente Utrecht -Volksgezondheid biedt scholen ondersteuning bij de onderwerpen eten en bewegen, bijv. tijdens themaweken en het maken van schoolbeleid. Het gaat om scholen in de aandachtswijken Overvecht, Noordwest, Hoograven en Kanaleneiland én scholen met een hoog percentage kinderen met overgewicht in de overige wijken.

Meer Info

Lees meer op de website van de Gemeente Utrecht

Toppers bij jou op school

Enthousiaste topsporters delen tijdens een speciaal topsportbezoek hun eigen sport- en levenservaringen met leerlingen, met als doel leerlingen enthousiast te maken voor sport en bewegen. Het project “Toppers bij jou op school” levert al een aantal jaren een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een sportieve en gezonde leefstijl bij leerlingen.

Meer Info

Wilt u een topper bij u op school? ga naar de website van de VSU

Schoolzwemmen

In Nederland is veel water. Dat kan gevaarlijk zijn, vooral als kinderen niet (goed) kunnen zwemmen. Daarom is het belangrijk voor de veiligheid en zelfredzaamheid van kinderen dat ze leren zwemmen. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, krijgen Utrechtse scholen de mogelijkheid om schoolzwemmen aan te bieden aan hun leerlingen.

Meer Info

Lees meer op de website van de Gemeente Utrecht

Sportopleidingen

Wil jij van je hobby je beroep maken? In Utrecht zijn er een aantal sportopleidingen die je opleiden tot een baan in de sportbranche.

ROC Midden Nederland (Sport College)
Opleidingen Sport & Bewegen >
MBO Niveau 2, 3, 4

MBO Utrecht (Sportacademie)
Opleidingen Sport & Bewegen >
MBO Niveau 2, 3, 4

AALO
Fitness en Health &Wellness opleidingen >
MBO Niveau 1, 2, 3, 4

Universiteit Utrecht
Sportbeleid en sportmanagement >
WO Master

Topsportvriendelijke school

Ben jij topsporter en zoek je topsportvriendelijke school? De VSU heeft een overzicht van middelbaar en vervolgonderwijs die rekening houden met het beoefenen van topsport.

Meer Info

Ga naar www.sportutrecht.nl voor meer informatie

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018