Ouders & kind

Stimuleren bewegen

Voldoende bewegen is belangrijk voor je kind. Maar dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als ouder heb je een belangrijke rol om je kind aan het sporten of aan het bewegen te krijgen. Is je kind van zichzelf al iemand die graag beweegt en actief is? Dat is fijn. Maar veel kinderen hebben aansporing van buitenaf nodig.

Kijk voor concrete tips op www.anababa.nl

Help, mijn kind vindt niks leuk!

Niet elke sport past bij elk kind, het ene kind vindt bijvoorbeeld een teamsport leuk, het andere juist een hele individuele sport. Ook de klik met andere kinderen is erg belangrijk. Ga daarom met je kind langs bij verschillende sportclubs en ontdek welke sport bij hem of haar past. Bij bijna alle sporten kan je een keer gaan kijken of een keer gratis mee doen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de beweegmakelaar van SportUtrecht. Zij helpen je graag bij het vinden van passend sportaanbod voor jouw kind.

Ga naar de website van SportUtrecht

Goedkoop sporten?

Sporten hoeft niet duur te zijn. De prijzen bij Utrechtse sportaanbieders kunnen enorm verschillen. Op Sportstad Utrecht staan de prijzen duidelijk in een prijstabel weergegeven. Vergelijk de prijzen van verschillende sportaanbieders in jouw buurt en ontdek zo goedkoop sportaanbod. Let op, dit zijn alleen de jaarlijkse kosten. Daarnaast kunnen er ook kosten zijn voor bijvoorbeeld sportkleding, zomerkamp of reiskosten naar wedstrijden.

Lees hier tips over goedkoop sporten

Is sporten te duur? Kijk dan of je in aanmerking komt voor een U-pas en Jeugdsportfonds. Met een U-pas ontvang je een persoonlijk budget voor sport. Bij U-pas sportaanbieders kan je jouw budget besteden. Kinderen tot en met 17 jaar hebben een budget van € 225 per jaar. Volwassenen hebben een budget van € 120 per jaar.

Lees meer over U-pas

Paul Verweel Sportfonds
Het Paul Verweel Sportfonds is er om die sporten toegankelijk te maken voor de Utrechtse jeugd. Heb jij een U-pas en ben je 17 jaar of jonger? Doe dan een aanvraag voor sportattributen bij het Paul Verweel Sportfonds. Weet je niet zeker of jouw sportattribuut aangevraagd kan worden of wil je weten voor welk bedrag je een aanvraag kunt doen? Bekijk dan de spelregels.
Heb jij nog andere vragen, check de website of mail/bel dan naar:
info@paulverweelsportfonds.nl of bel op dinsdag of donderdag tussen 9.00 en 12.00 naar 06-58838197.

Sport en spel uitleen

DOENJA Dienstverlening leent sport- en spelartikelen uit. Huur voor weinig geld sport- en spelmateriaal en maak van jouw kinderfeest, buurtfeest of sportdag een geweldige sportieve dag. Op de website van DOENJA kan je een bestelling plaatsen via het reserveringsformulier, uiteraard kan je ook gewoon bellen.

Ga naar Sport- en speluitleen

Persoonlijk advies

Heb je geen leuke sport gevonden? Of weet je niet welke sport bij jouw kind past? Met alle sport- en beweegvragen kan je terecht bij de beweegmakelaar van SportUtrecht. Zij helpen je graag bij het vinden van passend sportaanbod voor jouw kind. Ook kunnen zij je helpen met een aanvraag voor de U-pas en Paul Verweel Sportfonds, Kom naar het inloopspreekuur bij jou in de wijk of neem direct contact op.

Ga naar de website van SportUtrecht