Walking Football: voetballen voor 60 plussers

Hoewel het op dit moment niet goed gaat met het Nederlandse elftal blijft voetbal in Nederland onbegrensd populair. Een voorbeeld  hiervan is Walking Football, de naam zegt het al het gaat hier om voetballen zonder te rennen. Het is een nieuw concept van de KNVB in samenwerking met de Eredivisie en Het Nationaal Ouderenfonds. Walking Football is een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun ‘oude dag’ nog lekker actief bezig willen zijn.

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze spelvorm, waarbij in een wandeltempo een potje voetbal wordt gespeeld op een kwart veld met kleine doeltjes en zonder keeper. Er mag niet gerend worden en er mogen geen slidings gemaakt worden. Typisch is ook dat de bal nooit boven heuphoogte komt.

Met Walking Football is er een voetbalvorm bijgekomen die vele voordelen heeft; je kunt je hele leven van voetbal blijven genieten, in beweging blijven wat goed is voor je fysiek maar ook mentale fitheid. Bovendien kun je tegenover leeftijdsgenoten nog eens bewijzen dat je je voetbalkunsten nog niet verleerd bent. Daarnaast is het een prachtige mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging. Dit is ook voor verenigingen een hele mooie kans om ouderen te betrekken in bestuurlijke functies of als voorbeeld voor de jongere voetballers.

Op dit moment zijn er 72 clubs in Nederland waar je Walking Football kunt spelen. In de gemeente Utrecht wordt de sport voor ouderen aangeboden bij FC Utrecht. Ook bij SV Houten wordt Walking Football aangeboden.

Op 19 september werd in verband met de Nationale Sportweek een dag in het kader van Walking Football georganiseerd op Sportpark Zoudenbalch. Sportpromotor Bob de Jong was ook aanwezig, hij was zeer enthousiast en voelde zich betrokken bij de doelgroep. Klik hier voor het hele item! 

Wil je als club of (oud-)speler kennismaken met Walking Football? Neem dan contact op met Ron Verkuijl via r.verkuijl@sportutrecht.nl. Wil je nog meer informatie over de sport? Neem eens een kijkje op de website van Oldstars!