Spo(r)tlight op… Floorball

Handbal, korfbal, basketbal en volleybal kennen we allemaal. En dat je hockey en voetbal niet alleen buiten op het veld kunt spelen, maar ook binnen in de zaal, weet je vast ook wel. Maar kende je deze in Nederland niet zo bekende zaalsport ook al? Deze week aandacht voor Floorball. 

Floorball (ook wel bekend als unihockey) is een snelle en dynamische teamsport die het midden houdt tussen ijshockey en zaalhockey. Ontstaan in Scandinavië is de sport nu hard bezig heel Europa te veroveren. Door de makkelijke spelregels kan iedereen aan deze snelle balsport meedoen. Je speelt met gewone schoenen, sticks van kunststof en een harde plastic bal met gaten. De floorballkeeper zit op zijn knieën. Zoals bij vele balsporten is het ook hier de bedoeling de bal zo vaak mogelijk in de goal van de tegenstander te krijgen.

Floorball is een groeiende sport. Dat zie je niet alleen aan het feit dat de nationale competitie nog elk jaar groeit, maar dat zie je ook aan het groeiende aantal junioren bij UFC Utrecht die zich aan één van de snelste sporten van de wereld wagen. UFC Utrecht is de floorballvereniging van Utrecht voor jong en oud, beginners en gevorderden. Zij bieden trainingen voor alle groepen, spelen mee met de competitie en ze organiseren gezellige activiteiten!

Wil jij ook een keer floorball spelen? Ga dan een keer langs bij UFC Utrecht.