Sporten met jonge kinderen

Jonge kinderen bewegen graag, en veel. Sporten is de perfecte uitlaatklep waarmee ze even goed hun energie kwijt kunnen. Een geschikte sport of sportschool vinden is alleen niet altijd even gemakkelijk. Veel sportverenigingen richten zich op kinderen vanaf vijf jaar. Gelukkig zijn er ook genoeg sportaanbieders die speciale programma’s voor kleuters, peuters en zelfs dreumessen aanbieden. Zoek op Sportstad-Utrecht op leeftijdscategorie en vindt alle aanbieders bij jou in de wijk (en daarbuiten).

Van aapjeskooi tot voetjebal

Een kleine greep uit het sportaanbod. Zo richt Aapjeskooi zich volledig op gym- en danslessen voor de dreumes, peuter en kleuter. Bij Voetjebal kunnen kinderen van twee t/m vijf jaar kennismaken met de sport en oefenen ze aan de hand van verschillende spelletjes hun coördinatie, behendigheid en balans. Dansschool Touchée geeft danslessen voor prima-ballerina’s van twee tot drie jaar (Mini’s) en vier tot vijf jaar (Ukkies). Of kijk eens bij Monkey Moves waarbij bewegen op muziek en het werken aan sociale vaardigheden centraal staat.

Samen met mama of papa

Omdat het voor kinderen onder de vijf jaar – onder andere door een korte concentratiespanning – soms nog best lastig is om alleen te sporten, zijn er ook sportorganisaties die speciale ouder-kind-sportuurtjes aanbieden. Zo kan je bij Erik Verlaan Sport samen met je kind van twee jaar judoles nemen. Is er Panasj hockey voor kinderen vanaf drie jaar (en hun ouders) en kun je bij Kinderyoga Utrecht ouder-peuteryoga volgen met kinderen van twee tot vier jaar. In de gemeentelijke zwembaden wordt baby-, peuter- en kleuterzwemmen gegeven.