Sporten met een U-pas

Als je wat minder te besteden hebt, dan heeft sporten misschien geen prioriteit.

Maar heb je een U-pas, of kom je er voor in aanmerking, dan hoeft sporten niet zo duur te zijn. Er zijn namelijk genoeg sportorganisaties waar je met je U-pas gratis kunt sporten of aantrekkelijke kortingen krijgt.

Persoonlijk budget

Heb je een U-pas (zie kader), dan krijg je van de gemeente een persoonlijk budget voor sport en cultuur dat je zelf mag uitgeven. Zo krijgen pashouders tot en met 17 jaar een budget van € 225 per U-pasjaar en U-pashouders van 18 jaar en ouder uit de gemeente Utrecht een budget van € 120. Met dat budget kun je bijvoorbeeld de contributie van Atletiekvereniging Phoenix voor jongeren tot en met 16 jaar volledig betalen en vanaf 17 jaar voor de helft. Bij voetbalclub SV Rivierwijkers kun je zelfs de volledige contributie betalen met het budget op de U-pas.

Extra korting

Naast het sportbudget van de U-pas zijn er ook sportaanbieders die extra korting geven. Daarvoor hoef je alleen je U-pas voor te laten zien! Zo kan je bijvoorbeeld met je U-pas zes keer gratis meetrainen met de Utrechtse Rugby Club. Bij De Dansproeverij kun je verschillende danslessen volgen – van modern en buikdans tot dance hall – met 10% korting en bij Fit Fast krijg je 15% korting op de fitnesslessen.

Op de pagina sportaanbieders en sporten in de buurt op deze website kan je via meer zoekopties het filter instellen om specifiek te zoeken op sporten met een U-pas. Je kunt niet alleen zoeken op een bepaalde sport, maar bijvoorbeeld ook op het sportaanbod bij jou in de buurt.

U-pas

De U-pas is voor mensen met een laag inkomen die wonen in Utrecht, Houten, De Bilt, Nieuwegein, IJsselstein en Stichtse Vecht.  Bekijk de website van de U-Pas voor meer informatie.