Sportaanbieder

Zwembad De Kwakel

U-pas geschikt

Over Zwembad De Kwakel

Zwembad De Kwakel biedt voor ieder wat wils: een recreatiebad, 2 wedstrijdbaden, een doelgroepenbad én een zonnecentrum. Tevens bevindt zich in ons pand een fitnesscentrum: Family Fitness. De ideale plek dus voor in- en ontspanning! In Zwembad De Kwakel kunt u van 0 tot 100 jaar terecht voor diverse aqua-activiteiten. Denk aan zwangerschapszwemmen, high en low impact aquasporten en aqua-activiteiten voor senioren. Voor de kleintjes is er baby-peuter-kleuterzwemmen. In Zwembad De Kwakel worden ook diverse zwemlessen aangeboden. Niet alleen zwemles voor kinderen maar ook zwemles voor volwassenen én zwemles alleen voor vrouwen. Natuurlijk kunt u dagelijks – op vaste tijden – baantjes trekken in het wedstrijdbad.

Sporten

  • Zwemmen
  • Zwemles

Geschikt voor mensen met de volgende beperkingen:

Zwembad De Kwakel biedt Special Zwemles (alleen zwemdiploma A) aan voor kinderen vanaf kalenderleeftijd 4 jaar (minimaal ontwikkelingsleeftijd 3 jaar) die door motorische omstandigheden en/of gedragsmatige problemen niet mogelijk is om deel te nemen aan reguliere grote zwemgroepen.  Het kind dient enige schoolse vaardigheden te bezitten, dus het principe kennen van luisteren naar een leraar en kunnen kijken naar een voorbeeld

De zwemlessen duren een half uur waarbij de kinderen veel persoonlijke aandacht krijgen. De groepjes zijn klein van gemiddeld 3 tot maximaal 5 kinderen. De Special zwemlessen worden gegeven door Corien Nobel. Begeleider (pgb’er) mag mee het water in of ouders blijven tijdens zwemles op de kant wachten. Helaas is er wel een wachtlijst maar u kunt ten allen tijde uw kind aanmelden bij de receptie van het zwembad of via de site van De Kwakel.

Kosten: Donderdag: €11,85 euro per les. Zaterdag: € 13,40 euro per les.

Rooster

Dag
Tijd
Leeftijd
Locatie
Donderdag
15.30 - 16.00
vanaf 4 jaar
Paranadreef 10
Donderdag
16.00 - 16.30
vanaf 4 jaar
Paranadreef 10
Donderdag
16.30 - 17.00
vanaf 4 jaar
Paranadreef 10
Donderdag
17.00 - 17.30
vanaf 4 jaar
Paranadreef 10
Zaterdag
8.00 - 8.30
vanaf 4 jaar
Paranadreef 10
Zaterdag
8.30 - 9.00
vanaf 4 jaar
Paranadreef 10

Geschikt voor mensen met de volgende beperkingen:

Zwemmen met een beperking

Voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er wekelijks 2 momenten om vrij te zwemmen. Doelgroepzwemmen is op dinsdag van 14:30 tot 15:30 en maatjeszwemmen is op donderdag van 17:30 tot 19:00. uur.

Hebt u geen hulp nodig om te kunnen bewegen in en rondom het zwembad? Dan kunt u zelfstandig komen zwemmen. Hebt u begeleiding nodig in het zwembad dan kunt u komen zwemmen tijdens ‘Zwemmen voor mensen met een beperking met een begeleider’.

Zelfstandig zwemmen

Bij zwembad De Kwakel is er voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte vrij zwemmen. De zwemmer is volledig veilig en zelfstandig in het water. De zwemmer oefent alleen in het water (zonder begeleiding). Indien nodig biedt een begeleider hulp bij in- en uit het water komen en bij aan- en uitkleden.

Zwemmen met een begeleider

  • Bij zwembad De Kwakel is er voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte vrij zwemmen. Samen met een begeleider kan men veilig zwemmen. Tijdens dit moment is het verplicht om met begeleiding te zwemmen. Indien nodig biedt een begeleider hulp bij in- en uit het water komen en bij aan- en uitkleden.
  • Tijdens de activiteit geven we geen instructie.
  • Begeleider betaalt geen entree.

Rooster

Dag
Tijd
Leeftijd
Locatie
Dinsdag
14.30 - 15.30
alle leeftijden
Paranadreef 10
Donderdag
17.30 - 19.00
alle leeftijden
Paranadreef 10