Sportaanbieder

Yoga Mumuksha

Over Yoga Mumuksha

Yoga is geschikt voor iedereen; of je nu jong of oud, gezond of ziek, vitaal of juist slecht ter been bent, je kunt altijd meedoen. Het vertrekpunt is het bewust worden van je eigen huidige situatie en van daaruit ontdekken wat verder mogelijk is.

Als men over Yoga spreekt wordt bijna altijd Hatha Yoga bedoeld. Bij Hatha Yoga gaat het om het in balans brengen van lichaam en geest. De adem speelt daarbij een belangrijke rol. Er wordt ook aandacht besteed aan het zintuiglijke waarnemen.

Yoga heeft een lichamelijke kant. Het verbetert het klier-, en bloedvaten-, ademhalings-, spier-, en zenuwstelsel, zintuigen, organen en botten. Het werkt rustgevend en ontspannend. Yoga heeft ook een spirituele kant. De sanskriet-term ‘Mumuksha’ verwijst hiernaar en kan omschreven worden als: hartstochtelijk verlangen naar waarheid / totale bevrijding.

De lessen zijn geïnspireerd door nondualiteit (yoga filosofie) en latihan (een oefening in overgave). Dit vormt een onmisbaar element bij het geven van de yogalessen. Het stelt in staat helder en open in het hier en nu te blijven.

Sporten

  • Hatha yoga
  • Yoga en meditatie
  • Yoga