Sportaanbieder

Wielervereniging Het Stadion

Over Wielervereniging Het Stadion

Welkom bij Wielervereniging Het Stadion in Utrecht. Wegwielrennen, veldrijden, mountainbiken, baanwielrennen, dirt jumping, aangepast wielrennen – alles kun je bij Het Stadion doen in een veilige en vriendelijke omgeving.
Het prachtige en veelzijdige parkoers bij de Nedereindse Berg is ons werkterrein. Ook jij bent welkom om mee te doen. Ga die sportieve uitdaging aan! Op deze website vind je alle informatie over wat de vereniging jou te bieden heeft. Over hoe je lid wordt, trainingen, de historie en alles wat je nu moet weten.

Bij Wielervereniging ’t Stadion kun je ook aangepast sporten. Je kan meedoen met handbiken, tandem en de cycling renners.

Sporten

  • Handbiken
  • BMX
  • Mountainbiken
  • Veldrijden
  • Wielrennen

Geschikt voor mensen met de volgende beperkingen:

Ga je voor Paralympisch goud? Of sport je om je lichaam gezond te houden? Als je aangepast wilt wielrennen ben je welkom op onze trainingen, bij clubevenementen en voor persoonlijk trainingsadvies.

Tientallen sporters met een lichamelijke beperking wielrennen al jaren met plezier bij Het Stadion. Zij rijden met een handbike, tandem, cycling- of tri-cyclingfiets. Onze club heeft veel ervaring in de begeleiding en training van deze wielrenners. Daarom komen zij van verre om samen te trainen. Zoals voor de HandbikeBattle – een jaarlijks extreem klim-evenement voor (ex-)revalidanten in Oostenrijk. Bij Het Stadion ontmoet je revalidanten van De Hoogstraat, Nederlandse kampioenen en zelfs Paralympiërs.

2 Herber Wijk en Aalburg 2014 258klein

Van maart tot oktober is er elke zaterdagmorgen van 9.30-12 uur een aparte training aangepast wielrennen op het clubcircuit. Kijk op de agenda nedereindseberg.nl. Jaarlijks organiseert de vereniging een clubkampioenschap en een nationale wedstrijd voor handbikers, tandems en cyclingrenners. We doen ook elders in het land mee aan race- en toer evenementen. Samen sporten is goed voor je prestaties en voor de gezelligheid. En dat maken we ook in de wintermaanden mogelijk met fitness- en roeitrainingen.

Voor meer informatie kijk op: http://www.wvhetstadion.nl/aangepast-wielrennen/

 

Rooster

Dag
Tijd
Leeftijd
Locatie
Zaterdag
9.30 - 12:00
Vanaf 12 jaar
Nedereindseweg 503

Sporten met een beperking

Aangepast wielrennen. Trainingsgroep voor zowel vastframe handbikers als aankoppel handbikers. Ook gebruikers van driewielfietsen kunnen hier trainen.