Sportaanbieder

Utrecht Zouk Dance Company

Over Utrecht Zouk Dance Company

Braziliaanse Zouk is een partner dans uit Brazilië. De dans is een doorontwikkeling van de lambada, de muziek & dans stijl die de wereld over vloog in 1980. Braziliaanse Zouk wordt gekenmerkt door de vloeiende bewegingen en het golvende haar van de dames. Je ziet vaak een hechte band/omhelzing, lange sierlijke stappen, heupbewegingen, lichaamsisolaties, sierlijke draaien, torsies van het bovenlichaam, en gekantelde bewegingen van het bovenlichaam. Deze bewegingen worden vaak sensueel genoemd vanwege hun flow en hun oorsprong in de kern van het lichaam. Het wordt gedanst door mensen van alle leeftijden in nachtclubs, dansscholen, en evenementen over de hele wereld!

Utrecht Zouk is een dansschool en community waar je Braziliaanse Zouk danslessen kunt volgen in onze prachtige studio in Theaterhuis de Berenkuil. Doe mee met onze lessen, workshops, en sociale dans evenementen! Om te zorgen dat de Braziliaanse Zouk community in en rond Utrecht groeit, organiseren & promoten we evenementen, workshops, en andere activiteiten.

We geven elke dinsdag en vrijdagavond Brazilian Zouk lessen op verschillende niveau’s. Daarnaast geven we Yoga for Dancers/Dansexpressie lessen om je eigen manier van bewegen nog verder te onderzoeken en ontwikkelen!

Check onze website voor het actuele rooster, en stuur ons gerust een bericht als je vragen hebt!

Sporten

  • Dansen
  • Dansimprovisatie
  • Latin dans
  • Yoga
  • Salsa