Sportaanbieder

USV Hercules

Over USV Hercules

De USV Hercules is één van de oudste clubs van Nederland.

In 1882 opgericht is Hercules nu een gezonde en nog steeds groeiende sportvereniging met ca. 2500 leden waar tennis, voetbal (veld + futsal), badminton, goalball en cricket de te beoefenen sporten zijn.

Sporten

  • Badminton
  • Tennis
  • Cricket
  • Voetbal
  • Zaalvoetbal
  • Goalball

Geschikt voor mensen met de volgende beperkingen:

Goalball is een balsport die bol staat van techniek en tactiek en is een unieke balsport waarbij het gehoor tot het uiterste wordt geprikkeld.  De sport is in eerste instantie ontwikkeld voor mensen die minder goed of niet kunnen zien. Goalball spelers dragen een afgeplakte skibril, waardoor ook sporters zonder een visuele beperking deze sport beoefenen.
Goalball wordt in twee helften van 12 minuten gespeeld op een veld van 18 bij 9 meter. Er spelen twee teams van maximaal zes personen waarvan er drie in het veld staan. Elk team is op een helft van het veld. Door een onderhandse worp wordt de rinkelbal, een 1,25 kg zware bal met een belletje erin, naar het doel van het andere team geworpen. Het doel strekt zich over de volledige breedte van het veld uit. De spelers van het andere team moeten zich op gehoor oriënteren op de bal en proberen de bal uit het doel te houden.

Beide helften van het veld zijn verdeeld in drie gebieden van elk drie meter diep. Deze gebieden zijn van buiten naar binnen: teamgebied, werpgebied en neutraal gebied.
Bij onze vereniging wordt Goalball op alle niveaus gespeeld. Van jong tot wat ouder, en door zowel dames als heren. Het enige dat je nodig hebt is een sportuitrusting vergelijkbaar met hockey.

Elke donderdag van 19:00-21:00 uur wordt er getraind in de gymzaal op de Wevelaan 2, Utrecht.

Iedere twee weken wordt er ook getraind bij Bartiméus in Zeist, dit aanbod is voor kinderen vanaf 10 jaar oud.

Lijkt het je leuk om goalball te spelen? Je mag altijd twee keer gratis en vrijblijvend meetrainen. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of graag een keer wilt komen trainen.

Rooster

Dag
Tijd
Leeftijd
Locatie
Donderdag
19.00 - 21.00
Vanaf 16 jaar
Wevelaan 2