Sportaanbieder

Tsuru-do Kan Karate

Over Tsuru-do Kan Karate

Tsuru-do Kan is een Utrechtse dojo voor traditioneel budo, de ‘weg van de krijgskunst‘. Onze disciplines zijn wado-ryu karate en kobudo. Sensei Kevin (karate) en sensei Carl (kobudo) onderwijzen zowel de traditionele stijlen als de meer toegepaste vormen van zelfverdediging.

De trainingen van onze karateschool zijn op dinsdag en donderdag in de gymzaal van het Krommerijn College. We hebben nog plek voor nieuwe leden, dus kom gerust (gratis) een keertje meedoen om te zien of het iets voor je is!

Wado-ryu betekent: ‘de weg van de harmonie’. Traditioneel Wado-ryu karate streeft naar harmonie tussen lichaam en geest door middel van oude krijgskunstoefeningen, waarin weerbaarheid, filosofie en lichaamskunst gecombineerd worden.

Binnen Wado-ryu staat niet alleen het bereiken van bepaalde fysieke einddoelen, maar juist het leerproces, de weg, centraal. Fysieke aanleg is van ondergeschikt belang en daardoor is traditioneel Wado-ryu karate geschikt voor iedereen. 

Kobudo is onze wapentraining, met onder meer de bo (een stok van 183cm), de sai (twee kleine drietanden), de kama (twee kleine zeisjes) en de tonfa (twee korte stokken met een handvat).

Sporten

  • Karate
  • kobudo

Rooster

Activiteit
Dag
Tijd
Locatie
Karate
Di.
20:00 - 21:30
Kranenburger 20
Kobudo
Do.
18:30 - 19:45
Kranenburger 20
Karate
Do.
20:00 - 21:30
Kranenburger 20

Prijzen

Beschrijving
Periode
Prijs
Karate
1x per week
€ 30,-
Karate
2x per week
€ 40,-