Sportaanbieder

Trias Fysiotherapie en Sportrevalidatie

Over Trias Fysiotherapie en Sportrevalidatie

Een blessure of klacht, acuut of chronisch, je wilt er vanaf en het liefst zo snel mogelijk. TRIAS Fysiotherapie & Sportrevalidatie heeft een team met veel verschillende specialisaties, die elkaar aanvullen als dat nodig is, om je blessure of klacht èn de oorzaak ervan op te lossen. Of nog mooier: het team helpt je de klacht of blessure te voorkomen.

Geschikt voor mensen met de volgende beperkingen:

Hydrotherapie
Heb je reuma, fibromyalgie, MS of Parkinson en wil je graag bewegen? Of wil je na je hartrevalidatie graag bewegen? We helpen je dan met hydrotherapie. 

Hoe werkt hydrotherapie
Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie waarbij je in een oefenbad met warm water van 30 graden Celsius je oefeningen doet. Omdat je in water makkelijker beweegt kun je eenvoudiger de pijn verminderen en je kracht, beweeglijkheid, stabiliteit en conditie verbeteren.Tijdens de oefeningen leer je jouw mogelijkheden en grenzen kennen in het water. Hydrotherapie doe je in groepsverband. Het voordeel hiervan is dat je elkaar kunt motiveren en adviezen/ informatie met elkaar kunt uitwisselen. Het oefenbad heeft verschillende diepteniveaus en is zodanig opgebouwd dat je niet hoeft te kunnen zwemmen om toch te kunnen oefenen in het water. De duur van een behandeling is meestal een uur, afhankelijk van jouw lichamelijke mogelijkheden.

Wanneer kun je hydrotherapie volgen
De oefeningen worden gegeven door een ervaren fysiotherapeut. Hydrotherapie is geschikt in de volgende gevallen:

  • Bij klachten van spieren en gewrichten (reuma, fibromyalgie).
  • Bij hartrevalidatie.
  • Bij een neurologische aandoening zoals MS of Parkinson.
  • Bij rug- en/of herniaklachten.
  • Na een operatie aan één van de grote gewrichten of de wervelkolom.
  • Bij overgewicht.
  • Als vorm van ontspanningstherapie. 

Basis voor succesvolle behandeling
Een goede intake en onderzoek is de basis voor een succesvolle behandeling. Daarom maken we graag een afspraak met je, zodat we van je kunnen horen wat je klachten zijn en we je kunnen onderzoeken. Daarna maken we samen een behandelplan en stemmen we met je af wat we van elkaar kunnen verwachten.

Rooster

Dag
Tijd
Leeftijd
Locatie
Dinsdag
10.45 - 11.45
18 +
Paranadreef 10
Woensdag
13.30 - 14.30
18+
Paranadreef 10
Donderdag
14.00 - 15.00
18+
Paranadreef 10