Sportaanbieder

Taijischool Elli Zwart

Over Taijischool Elli Zwart

Taijiquan (ook wel geschreven tai chi chuan) is een oude, Chinese interne vechtkunst. Het omvat de aspecten: gezondheid, meditatie en interne vechtkunst. Intern houdt in dat je je “mind”, je geest, traint door je aandacht naar binnen te sturen en zodoende je bewust te worden van de processen in je lichaam, en dan vooral van de veranderingen in je lichaam die leiden tot bewegingen; vervolgens ook van jouw reflexen op een inkomende kracht hoe klein die ook is.
Het gaat in de eerste plaats om te leren onnodig aangespannen spieren te ontspannen. Dit wordt geleerd aan de hand van “de vorm”: een serie vloeiend in elkaar overgaande bewegingen die langzaam, ontspannen en met aandacht uitgevoerd worden. maar ook van het denkproces en de wilskracht en uiteindelijk van wie je bent.

Voor wie?
Vrijwel iedereen kan taijiquan beoefenen, omdat je oefent overeenkomstig jouw mogelijkheden. Het is dus ook geschikt voor ouderen en mensen met lichamelijke beperkingen. Zolang je niets forceert, zijn er geen contra-indicaties.

Taijischool Elli Zwart geeft bij mooi weer Taiji lessen in het Wilhelminapark in Utrecht op dinsdagavonden van 19.30 tot 20:30 uur aan de noordkant in de richting van het Rosarium (buslijn 8 stopt vlakbij) in de maanden juni, juli en augustus (behalve de laatste dinsdag in augustus). Dit is echt een uitgelezen kans om te ontdekken wat tai ji voor jou kan betekenen. Er is voor elk wat wils: ontspanningsoefeningen, vorm, pushing hands. Je krijgt wellicht ook de kans om met gevorderden te oefenen in partneroefeningen en dat is echt leuk! Er wordt een vrijwillige bijdrage verwacht van niet-leerlingen. De lessen zijn bij goed weer in juni, juli en augustus op dinsdagavonden.