Sportaanbieder

Stichting Didit

Over Stichting Didit

‘Sporten kost energie en ik ben al zo moe!’ Waarom energie stoppen in sporten als je niet eens voldoende energie hebt om de dag door te komen? Didit wil alle Nederlandse jongeren met een chronische ziekte laten zien dat sport juist een manier is om extra energie te krijgen. Wij werken vanuit de overtuiging dat sport één van de meest onderschatte en vergeten medicijnen is in de behandeling van vermoeidheid bij chronische ziekten.

Didit biedt gevarieerde sporttrainingen op maat voor jongeren in de leeftijd van 16-25 jaar met een chronische ziekte. Door het stellen van een concreet doel, peer groups en groot enthousiasme van de trainers (her)vinden jongeren het vertrouwen in hun eigen lichaam en kunnen. De stichting bestaat uit een team van enthousiaste jonge mensen dat met heel hun hart gelooft dat sport het verschil kan maken in de behandeling van jongeren met een chronische ziekte.

Een traject bij Didit duurt een half jaar. Gedurende dit half jaar kom je twee keer per week samen met een groep van maximaal tien deelnemers onder leiding van een fysiotherapeut en een mentor. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je meer informatie over vermoeidheid bij chronische ziekten en hoe hiermee om te gaan. Daarnaast ga je samen met de fysiotherapeut kijken wat beweging voor jou kan betekenen. Beweging zorgt namelijk voor verbetering van je algehele conditie en is daarom een belangrijk middel in de strijd tegen vermoeidheid. Het grootste deel van het traject zal dan ook bestaan uit bewegen onder begeleiding van jouw vaste fysiotherapeut. Je hebt voor deelname geen basisconditie nodig en de oefeningen die je moet doen zijn altijd speciaal op jou afgestemd. De mentor staat gedurende het hele traject altijd voor je klaar als je vragen hebt of als je het even niet meer ziet zitten.

De groepsbijeenkomsten van Didit vinden plaats in Utrecht. Het grootse gedeelte van deze bijeenkomsten is bij een sportschool in de wijk Oog in al. Om de bijeenkomsten afwisselend te houden, zullen we af en toe ook op andere lokaties in Utrecht trainen. We zorgen ervoor dat de lokaties goed bereikbaar zijn.

Sporten

  • Personal training
  • Conditietraining
  • Fitness
  • Sport & Spel
  • Sportmix
  • Medisch bewegen
  • Fysiofitness
  • Oefentherapie
  • Fysiotherapie
  • Leefstijl coach

Fitness

Geschikt voor mensen met de volgende beperkingen:

Chronische aandoening

Didit is bedoelt voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar die door een chronische ziekte en vermoeidheidsklachten inactief zijn geworden. Door gedurende een half jaar samen met een groep andere jongeren, een mentor en een fysiotherapeut te trainen bouwen zij bij ons hun conditie, spierkracht en zelfvertrouwen weer op. Na een half jaar is het de bedoeling dat de jongeren voldoende tools hebben om zich aan te gaan sluiten bij een reguliere sportclub- of school.

Rooster

Dag
Tijd
Leeftijd
Locatie
Dinsdag
19:15 - 20:15
16 t/m 25 jaar
Europalaan 2
Donderdag
19:15 - 20:15
16 t/m 25 jaar
Europalaan 2

Sporten met een beperking

Sporttraject van een half jaar waarbij je traint in vaste trainingsgroepen Geschikt voor jongeren in de leeftijd van 16 - 25 jaar met een chronische aandoening, wisselende locaties: park / sporthal