Sportaanbieder

Stichting Anton Huiskes

Over Stichting Anton Huiskes

Oud-schaatser en schaatscoach Anton Huiskes zette in de jaren ’80 het Schaatsen voor Gehandicapten op. Hij startte in 1980 als vrijwilliger met het benaderen van scholen voor speciaal onderwijs om hen te motiveren om hun pupillen deel te laten nemen aan schaatslessen op de Vechtsebanen. Hij wilde dat ook kinderen met een beperking aan schaatsen plezier konden beleven. Dankzij zijn inzet en betrokkenheid is inmiddels een groot netwerk van sponsors, schaatsmoeders en -vaders en vrijwilligers ontstaan.

Sporten

  • Schaatsen

Geschikt voor mensen met de volgende beperkingen:

Ieder schaatsseizoen, tussen oktober en maart, kunnen scholen en organisaties met hun leerlingen en cliënten met een verstandelijke beperking, komen genieten van de schaatssport. Stichting Anton Huiskes organiseert schaatsactiviteiten tussen oktober en maart op donderdag van half twaalf tot half twee.

De begeleiding wordt verzorgd door een groep vrijwilligers, die vaak al vele jaren met groot plezier dit werk doen. Bij de Stichting Anton Huiskes kun je schaatsen lenen. De 3-ijzerschaats en de hockeyschaats. Sports & Businesscampus De Vechtsebanen is de kunstijsbaan in Utrecht waar wij met de deelnemers schaatsen. De schaatsactiviteiten vinden plaats op de binnenbaan. Als het niet te druk is, kunnen gevorderde schaatsers op de buitenbaan rijden. Uiteraard onder begeleiding.

Rooster

Dag
Tijd
Leeftijd
Locatie
Donderdag
11:30 - 13:30
6 tot 18 jaar
Mississippidreef 151