Sportaanbieder

Schoonrijden Trainingsgroep Utrecht

Over Schoonrijden Trainingsgroep Utrecht

Herinnert u zich nog de winters waarop je kon zwieren op plassen en sloten? Nu natuurijs steeds minder vaak voorkomt is het fijn om op de kunstijsbanen te kunnen blijven oefenen voor als…….

Schoonrijden, is de oudste vorm van schaatsen, maar wordt nog steeds met veel enthousiasme gedaan. Het schoonrijden staat op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. De techniek van het schoonrijden is de basis voor alle schaatsdisciplines aldus de schaatslegende Ard Schenk, die ambassadeur van het schoonrijden is. De slag is breder, het gaat allemaal iets rustiger, en is daardoor minder blessuregevoelig. Het schoonrijden wordt ook wel slow-skating genoemd i.t.t. speed-skating. (Noren-rijden) en is daardoor veiliger. Ook het z.g. stok-rijden en formatie rijden valt onder het schoonschaatsen.

Wie een keer mee wil doen is van harte welkom op de Vechtsebanen. Wij hebben tijdens het schoonrijden de gehele binnenbaan ter beschikking, het is rustig op het ijs met de hooguit 30 rijders. De proeflessen, 2 keer, zijn gratis en schoonrij-schaatsen zijn te huur voor € 2 per training. Voorwaarde is wel dat men over enige schaatservaring, op recreatief niveau, beschikt.

Zie ook www.schoonrijden.nu of neem voor meer informatie of aanmelden voor een proefles contact op met:

 

telefoon 06-46312768 of 06-22063664

e-mail schoonrijdenutrecht@hotmail.com

Sporten

  • Schaatsen
  • Schoonrijden

Rooster

Activiteit
Dag
Tijd
Locatie
schaatsen schoonrijden
Ma.
19:30 - 21:00
Mississippidreef 151

Prijzen

Beschrijving
Periode
Prijs
seizoensabonnement
6 maanden sept-maart
€240