Sportaanbieder

Schaats-en Inline-skate Vereniging Zeist

U-pas geschikt

Over Schaats-en Inline-skate Vereniging Zeist

Special Sports SIVZ is de nieuwe naam van het beweegaanbod voor kinderen met een beperking. In de winter worden speciale G- schaatslessen aangeboden op de Vechtsebanen in Utrecht. In de zomer wordt er G-Skaten aangeboden op de skatebaan Blikkenburg, Filosofenlaantje 1 (achter Slot Zeist). Het sportaanbod is dit seizoen uitgebreid met gymlessen van Sport Extra dat wordt aangeboden in sportaccomodatie “Het Binnenbos”in Zeist. Met ons aanbod hopen we zoveel mogelijk kinderen te bereiken die graag willen leren schaats of gewoon lekker in een zaal willen sporten. Het programma van Special Sports is bedoeld voor kinderen die wat meer begeleiding nodig hebben of zich niet prettig voelen in een grote groep. Uitgangspunt bij Special Sports SIVZ is dat wij samen met de deelnemers aan de hand van de mogelijkheden en wensen naar een passend niveau en lesvormen kijken. Steeds weer een gezamenlijk leerproces waarbij gerekend kan worden op de inzet, het enthousiasme en de professionaliteit van ervaren trainers en begeleiders. Voor Special Sports SIVZ geldt:

  • Plezier in de sport staat voorop!
  • Kwalitatief goede en passende lessen op maat.

Sporten

  • Schaatsen
  • Skaten

Rooster

Activiteit
Dag
Tijd
Locatie
G-schaatsen
Za.
15:00 - 16:00
Mississippidreef 151
meer info

Het G-schaatsen vindt plaats van begin oktober tot half maart (niet in de schoolvakanties of bij evenementen - neem contact op voor het precieze schema).

G-skaten
Vr.
16:00 - 17:00
Filosofenlaantje 1
meer info

Het G-skaten vindt plaats van begin april tot half september (niet in de schoolvakanties).

Geschikt voor mensen met de volgende beperkingen:

G-Schaatsen bij Special Sports van SIVZ

Leren schaatsen of je techniek verbeteren? Doe dan mee met onze schaatslessen! De schaatslessen zijn speciaal voor kinderen van ca. 6 tot 15 jaar met een (licht) verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of een autisme-spectrumstoornis die niet tot hun recht komen in een reguliere, drukke groep. Ook kinderen met een visuele beperking kunnen meedoen. Je wordt ingedeeld naar niveau en leeftijd in groepjes van max. 4 kinderen per trainer. Naast de trainers zijn er extra begeleiders op het ijs beschikbaar voor ondersteuning. Van oktober tot half maart 2020 (behalve de schoolvakanties en tijdens evenementen) worden wekelijks 11 lessen aangeboden op zaterdag van 15.00-16.00 uur op de buitenbaan van De Vechtsebanen in Utrecht tijdens een rustig publiekskuur. Er wordt een stuk ijs afgezet voor oefeningen en spelletjes, maar er worden ook rondes gereden over de volledige baan. Als er voldoende kinderen na de kerstvakantie willen doorgaan, dan wordt er een aanvullend programma tot het einde van het ijsseizoen gemaakt. 

Weet je nog niet of G-schaatsen geschikt is voor jou? Je kunt altijd een gratis proefles komen doen. Stuur dan een email naar specialsports@sivzeist.nl

Rooster

Dag
Tijd
Leeftijd
Locatie
Zaterdag
15.00 - 16.00
6 tot 15 jaar
Mississippidreef 151