Sportaanbieder

Pickleball Utrecht

Over Pickleball Utrecht

Picklebal (of pickleball) is een racketsport die elementen van badminton, tennis en tafeltennis combineert.

De sport wordt gespeeld op een veld met dezelfde afmetingen als een dubbelspel badmintonveld. Het net is vergelijkbaar met een tennisnet, maar dan wat lager. Het spel wordt gespeeld met een harde ‘paddle’ en een harde, holle plastic bal met gaten.

Hoewel picklebal lijkt op tennis, zijn er belangrijke verschillen die picklebal meer toegankelijk voor met name kinderen en senioren maken. De belangrijkste van deze verschillen is de snelheid van de bal. Deze heeft een derde van de gemiddelde snelheid van een tennisbal. Even belangrijk is echter de grootte van de baan: iets minder dan een derde van de totale oppervlakte van een tennisbaan. Deze kleinere oppervlakte in combinatie met de langzamere bewegende bal en een onderhandse opslag maakt picklebal veel makkelijker te spelen dan tennis.

In Utrecht wordt er zowel buiten als binnen Pickleball gespeeld. In de zomer (16 april t/m 1 oktober) wordt elke dinsdagavond gespeeld op  Sportpark Koningsweg.  In het winterseizoen wordt op zondagochtend gebruik gemaakt van Sportzaal “De Speler”.

Wil je meer weten ? Neem dan contact op met Bart de Baere, utrecht@pickleballholland.nl.