Sportaanbieder

Karma Zorg

Over Karma Zorg

Sinds 2011 organiseert Karma Zorg dagactiviteiten voor ouderen en senioren in de Utrechtse wijk Transwijk. Sinds 2015 hebben we ook een locatie geopend voor ouderen en senioren in Leidsche Rijn en sinds januari 2017 bieden wij ook dagbegeleiding voor ouderen met een wmo indicatie in Lombok.

Karma’ betekent handelen in het Sanskriet en aangezien ons voornaamste doelstelling is om de zelfredzaamheid van ouderen en senioren te vergroten is dit heel toepasselijk.

Karma Zorg is gespecialiseerd in laagdrempelige bewegingsactiviteiten zoals Taiji en (stoel) Yoga om de lichamelijk en geestelijke welzijn te bevorderen. Maar naast deze activiteiten organiseren wij ook andere activiteiten.

 

 

 

Sporten

  • Karma yoga
  • Yoga
  • Taijiquan
  • Taijiwuxigong

Rooster

Activiteit
Dag
Tijd
Locatie
Stoelyoga
Do.
10:30 - 11:30
Operettelaan 629
meer info
Stoelyoga is een aangepast vorm van hatha yoga voor ouderen en senioren die graag yoga willen doen maar niet meer kunnen deelnemen aan de traditionele vorm waarbij yoga op de mat wordt uitgevoerd.
Tai chi
Do.
13:00 - 14:00
Operettelaan 629
meer info
Tai chi is een eeuwenoude Chineze bewegingsvorm aangeboden bij Karma Zorg. Wij richten ons op ouderen en senioren die graag in beweging willen blijven en daarnaast ook willen ontspannen. 

Prijzen

Beschrijving
Periode
Prijs
Tai chi
per les
2,50
yoga
per les
gratis

Yoga

Geschikt voor mensen met de volgende beperkingen:

Chronische aandoening Lichamelijk

(Stoel) Yoga

Yoga is over het algemeen wel bekend bij iedereen. Het is goed om in beweging te blijven, maar ontspanning is ook erg belangrijk. Yoga bij Karma Zorg zorgt er dus ook voor dat u lekker gaat ontspannen! Er zijn oefeningen voor lichamelijke en geestelijke gezondheid.
De oefeningen worden zo aangepast dat iedereen mee kan doen!

Wil u deelnemen aan de Yoga lessen? Dat kan elke Donderdag van 10:30-11:30 (stoel) yoga op de locatie Boogh in Leidsche Rijn (Terwijde) Adres: Operettelaan 629, 3543 BR Utrecht.

Rooster

Dag
Tijd
Leeftijd
Locatie
Donderdag
10:30 - 11.30
55+
Operettelaan 629

Tai Chi

Geschikt voor mensen met de volgende beperkingen:

Chronische aandoening Lichamelijk

Taiji

Taiji bestaat uit verschillende lichamelijk oefeningen. Het komt oorspronkelijk uit China, en word daar dan ook veel gedaan. Het bijzondere van Taiji is het gebruik van de veerkracht van ontspannen spieren. Belangrijk hierbij is natuurlijk de ontspanning, een goede lichaamshouding en het begrijpen van energiepatronen. Taiji heeft gunstige effecten voor de gezondheid, het welbevinden en je persoonlijk functioneren. Het brengt je dichter bij jezelf en meer in balans. Ook hierbij worden de oefeningen natuurlijk aangepast aan de groepen.

Wil u deelnemen aan de Taiji lessen? Dat kan elke maandagavond van 19.30-20.30 , ook op de locatie Boogh in Leidsche Rijn. Adres: Operettelaan 629, 3543 BR Utrecht

Rooster

Dag
Tijd
Leeftijd
Locatie
Maandag
19.30 - 20.30
55+
Operettelaan 629