Sportaanbieder

Karate 030 Utrecht

U-pas geschikt

Over Karate 030 Utrecht

In onze dojo wordt lesgegeven in Wado-ryu karate. Het Wado karate is naast het Shotokan, Kyokushinkai, en  Goju Ryu een van de meest beoefende karatestijlen van Nederland. Wado-ryu betekent letterlijk de weg van de vrede en harmonie en is ontwikkeld door Hironori Ohtsuka. Ohtsuka, meester in het Ju Jitsu, combineerde zijn kennis van het Ju Jitsu met de geleerde karatetechnieken. Zo ontwikkelde hij het Wado-ryu karate.

Het Wado ryu Karate-do onderscheidt zich dan ook van andere karatestijlen doordat het naast de gebruikelijke karate technieken ook veel worpen, grepen en klemmen kent. Een aanval wordt vaak ‘zacht’ en meegaand, met gebruikmaking van de energie van de tegenstander,geneutraliseerd.

In onze dojo onderschrijven wij de erecode van de vechtsport Vechten gebeurt alleen op de mat en nooit op straat. De technieken die je worden aangeleerd mogen alleen worden gebruikt ter verdediging van jezelf of anderen. Je mag nooit je vechttechnieken gebruiken tegen iemand die zich niet kan verdedigen. Eer, loyaliteit en trouw zijn aan de code zijn belangrijker dan welke vechttechniek, graduatie of titel dan ook.

Sporten

  • Karate

Locaties