Sportaanbieder

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

U-pas geschikt

Over Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Wij van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN beoefenen de enige, echte ITF-stijl en zijn ook de eerste en grootste school in Midden-Nederland die aangesloten is bij de Nationale bond (ITF-Nederland). Het ITF systeem is semi-contact dat wil zeggen er mag wel geraakt worden, maar er mag niet doorgeslagen worden, bij het onderdeel sparring in tegenstelling tot het full-contact systeem van de WTF.

Aparte groepen al vanaf 3 jaar; de Taekwon-Do Cool Kids, jeugd, junioren en volwassen. Bij ons “meer dan slaan en schoppen”.  Bij de TKD Cool Kids (3-5jaar) werken wij spelenderwijs naast weerbaarheid aan levensvaardigheden, omgaan met vreemden, pesten, gevaar, voeding en bewegen. Met een uniek full colour studentenboekje, waarin opdrachten in staan zodat de ouders en de leerkracht op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van hun kind.

Naast het aanleren van zelfverdedigingtechnieken zijn onze key words: werken aan beleefdheid, zelfvertrouwen, integriteit, respect, discipline, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en het overwinnen van jezelf, grenzen en angsten. Er samen ervoor zorgen dat een ieder een positieve bijdrage levert aan de maatschappij om zo een beter mens te worden en uiteindelijk een vreedzame wereld.

Daarnaast geven wij ook Korean Kickboxing dat is een prachtige sport waarbij het hedendaagse Kickboxen gecombineerd word met de spectaculaire traptechnieken uit Taekwon-Do.

  • Het sparren is voornamelijk semi-contact, en altijd met goede voorbereiding en adequate bescherming.
  • De etiquette en omgangsvormen zijn vrijwel gelijk aan het Taekwon-Do (waaronder hoffelijkheid respect, integriteit, discipline, zelfvertrouwen en zelfbeheersing).
  • Stretch oefeningen om de lenigheid te bevorderen.
  • Traptechnieken die overeenkomen met Taekwon-Do
  • Handtechnieken uit o.a. het boksen en Taekwon-Do

De workout bestaat onder andere uit:

  • Bokszak training
  • Sparring
  • Spierversterkende oefeningen
  • Conditionele opbouw

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een proefles? Belt u dan met James of Liesbeth.06-54277369 of onze website https://itf-taekwondo.nl

http://rtvstichtsevecht.nl/video/2470020/sportcafe-interview-randy-brouwer