Sportaanbieder

Hellas Utrecht

U-pas geschikt

Over Hellas Utrecht

Atletiek-, Triatlon- en Recreatiesportvereniging Hellas Utrecht is een van de grootste atletiekvereniging van Nederland.

De onderdelen van de atletieksport (springen, lopen werpen) en van de triatlonsport (zwemmen, fietsen, lopen) worden begeleid door deskundige trainers.

Hellas utrecht heeft ook een bloeiende recreatieafdeling, waar trimmers van alle leeftijden gebruik kunnen maken van een groot aanbod aan mogelijkheden om de conditie te verbeteren of op peil te houden.

Ook mensen met een verstandelijke beperking kunnen bij Hellas Utrecht aangepaste atletieksport beoefenen.

Sporten

  • Atletiek en loopsport
  • Atletiek
  • Hardlopen
  • Triathlon

Rooster

Activiteit
Dag
Tijd
Locatie
Jeugdtrainingen
Ma.
17:00 - 21:00
Monachvlinderlaan 70
atletiek jeugd, senioren, masters
Di.
17:00 - 21:00
Mytylweg 17
atletiek jeugd, senioren, masters
Do.
18:00 - 21:00
Franciscusdreef 4
VB atletiek
Di.
18:00 - 19:00
Mytylweg 17
Loopgroepen
Wo.
19:00 - :
Franciscusdreef 4
Triathlon loop trainingen
Di.
Mytylweg 17

Prijzen

Beschrijving
Periode
Prijs
introductie
4 weken
30,-

Agenda

Activiteit
Datum
Tijd
Link
cursus Nodic Walking
01/09/2021
4x

Sporten met een beperking

Hellas Utrecht heeft een speciale VB-groep, met 18 leden variërend van 8-32 jaar. Bij de trainingen zijn deskundige train(st)ers aanwezig en een begeleider; om de VB-atleten, die tijdens de trainingen de baan verlaten, op te vangen en te begeleiden. De groep traint vast op dinsdagavond van 18.00-19.00 uur op atletiekbaan Maarschalkerweerd.
Door de grote diversiteit in verstandelijke en motorische beperkingen binnen de VB-groep en het regelmatig instromen van nieuwe leden binnen deze groep, wordt er na de warming up opgesplitst in twee niveaugroepen. Ook individuele keuzes op onderdelen worden hierbij meegenomen. Bij alle trainingen staat plezier voorop. Vanuit plezier en speels-prestatieve atletiek wordt er gebouwd aan individuele ontwikkeling.
In principe zijn alle kinderen met een verstandelijke beperking welkom, in de leeftijd van 8-30 jaar. Wel is er een maximum aan de grootte van de groepen gesteld en zal ook de mix binnen de groepen bepalend zijn voor het al dan niet aannemen van een nieuw lid.(min. 10. max. 22 atleten).
Voor vragen, kunt u contact opnemen met Rosamunde Scheffer: rscheffer@hccnet.nl