Sportaanbieder

Fung Loy Kok Taoist Tai Chi

Over Fung Loy Kok Taoist Tai Chi

Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland is een non-profit vrijwilligersorganisatie en is opgericht om de taoïstische traditie van cultivering van lichaam en geest te bewaren.

We brengen mensen met verschillende talen en culturen samen in een wereldwijde gemeenschap, gericht op het doorgeven van de doelstellingen en visies van onze oprichter Master Moy Lin Shin.

In elke locatie leren, trainen en oefenen mensen van elke leeftijd, achtergrond en levenswandel samen. Zij hebben diverse redenen en motieven voor hun betrokkenheid. Dat varieert van het simpel genieten van de beoefening van Taoist Tai Chi™ kunsten, vanwege de gezondheidsvoordelen, het samenzijn in een vriendelijke en ondersteunende omgeving tot het volgen van een spiritueel pad met wortels die reiken tot in oude tijden.

Iedereen kan deelnemen op de manier waarop hij of zij verkiest.

Taoïstische tradities binnen onze organisatie
De grondbeginselen van onze organisatie zijn een afspiegeling van de taoïstische tradities. Vrijwilligen en anderen helpen zijn onderdeel van dit pad. Deelnemers worden aangemoedigd te vrijwilligen wanneer zij kunnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn theezetten, de vloer dweilen, lesgeven, deelnemen aan een ceremonie, chanten, koken, fundraisen of bijdragen op allerlei andere manieren.

We hechten waarde aan goede relaties met de gemeenschap waar we actief zijn. We geven regelmatig lessen bij organisaties die profijt kunnen hebben van Taoist Tai Chi™ kunsten, zoals ziekenhuizen en instellingen voor senioren en mensen met een beperking. Ook hebben wij bij grote rampen steun gegeven en zullen we waar mogelijk liefdadigheidsinstellingen blijven ondersteunen om lijden te verlichten.