Sportaanbieder

FC Utrecht

Over FC Utrecht

FC Utrecht is een voetbalvereniging op topsport niveau, die uitkomt in de Eredivisie. Thuisbasis van de club, die in 1970 werd opgericht, is het Stadion Galgenwaard. FC Utrecht beschikt over een voetbalacademie. FC Utrecht heeft een samenwerkingsverband met verschillende amateurvoetbalclubs uit de regio met als doel een betere doorstroming van talenten uit de omgeving naar de jeugdopleiding van de club. FC Utrecht is een club van het volk. Er komen gemiddeld 20.000 supporters per wedstrijd naar het stadion.

Joekiebal voor de allerkleinsten

FC Utrecht JoekieBal is een initiatief voor kinderen van 3 t/m 5 jaar. In Utrecht worden kinderen ook wel ‘Joekies’ genoemd, vandaar de toepasselijke naam ‘JoekieBal’.  Ook de allerkleinste kinderen kunnen spelenderwijs kennis te maken met de club. Goed leren bewegen heeft een zeer positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen.

Het programma is ontwikkeld door mensen die veel kennis hebben van sport en opvoeding. De kinderen leren op een speelse manier beter bewegen, maar ook het herkennen van kleuren en tellen komen aan bod. FC Utrecht mascotte Tiger heeft een belangrijke rol in het verhaal rondom Joekiebal. Een les duurt 60 minuten en wordt aangekleed met verschillende FC Utrecht Joekiebal uitingen en begeleid met vrolijke muziek. In elke groep zitten maximaal 12 kinderen. De groepen worden verdeeld op basis van leeftijd. Kinderen van 3 jaar, met hun ouders en kinderen van 4 tot en met 5 zonder hun ouders.

Een training van 60 minuten kost €15. Bij aanvang van het lidmaatschap is het verplicht om eenmalig een uniek FC Utrecht Joekiebal Nike tenue aan te schaffen.

Meer informatie

Zie: fcutrecht.nl/club/fc-utrecht-experience/joekiebal