Sportaanbieder

EUJJS

Over EUJJS

E. U. J. J.S.: Eerste Utrechtse Judo en Jiu jitsu School

Jiu-jitsu zou je kunnen vertalen als ”zachte kunst” het is een zelfverdedigingmethode waarin kracht geen hoofdrol speelt en waarmee je in een paar seconden je aanvaller uitschakelt.
Jiu Jitsu is een verdedigingskunst, die erop gericht is de tegenstander d.m.v. stoten, trappen, klemmen, verwurgingen, en/of worpen te controleren.

Judo is een Japanse vechtkunst. Judo is ontstaan uit het Ju Jutsu, de vechtkunst beoefend door de Samorais. Samorais zijn een soort ridders. Ju betekent: soepel, zacht Do betekent: weg Judo betekent: de zachte soepele weg.

Voor het Jiu Jitsu is de school verbonden aan de World Budo Foundation en Stichting Japanse Krijgskunsten, voor judo aangesloten bij de Judo Bond Nederland. De judo en jiu jitsu-leraren, en assistenten, zijn rijkserkend en tevens ook Japans gediplomeerd:hun diploma’s gelden wereldwijd. De titels die de leraren dragen ( Kyoshi, c.q. Renshi ) zijn – middels examens- alleen door Japanse grootmeesters te verlenen. In Japan staan titelhouders in groot aanzien. In Nederland zijn nu vier titelhouders De SJKK/EUJJS voldoet aan de Utrechtse voorwaarden voor goed bestuur.

 

Sporten

  • Jiujitsu
  • Judo

Judo

Geschikt voor mensen met de volgende beperkingen:

Autisme Spectrum Stoornis Chronische aandoening Gedragsproblematiek Lichamelijk Verstandelijk Niet aangeboren hersenletsel Auditief (doof/slechthorend) Visueel (blind/slechtziend)

Ook voor aangepast judo kunt u terecht bij de EUJJS in Utrecht (vroeger werd dit G-judo genoemd).

Kinderen met een beperking, waarvoor de reguliere lessen te snel gaan, kunnen terecht op de lessen die gegeven worden op woensdag en vrijdag. In een gezellige sfeer trainen we jeugd van 6 t/m 12 jaar in Sporthal De Speler. De lessen zijn speciaal aangepast aan het tempo van de leerlingen en er is veel aandacht voor iedere deelnemer.  Ons judo aanbod is ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel, mits ze uit de rolstoel mogen en kunnen bewegen op de judomat.

Bij 4 aanmeldingen start het aangepast judo aanbod. Heb jij ook interesse? Neem dan snel contact op met Albert en kom langs voor een gratis proefles!

Binnenkort ook aangepast judo aanbod in Overvecht! Houd de website in de gaten of neem contact op met Albert voor meer informatie.

Rooster

Dag
Tijd
Leeftijd
Locatie
Woensdag
15:00 - 16:00
6 t/m 12 jaar
Thorbeckelaan 18b
Vrijdag
18:00 - 19:00
6 t/m 12 jaar
Thorbeckelaan 18b