Sportaanbieder

CTC Fietsen Utrecht

Over CTC Fietsen Utrecht

Wielervereniging CTC Fietsen staat voor wielrennen, mountainbiken, gravelbiken en trainen, mét plezier. De combinatie van trainen en wekelijks een mooie clubronde *met keuze uit 3 snelheidsgroepen* fietsen, is voor ons ideaal. Iedereen die op sportieve wijze geniet van het buiten fietsen, op de racefiets, gravelbike of op de mountainbike, is van harte welkom: jong en oud, man en vrouw, getraind en ongetraind.

We doen niet aan wedstrijdrijden, hebben ook geen jeugdafdeling, maar daarbuiten kan iedereen die het wielrennen, gravelbiken en/of mountainbiken met plezier beoefent, zijn hart bij CTC Fietsen volledig ophalen!

Ons programma en aanbod is divers en gelaagd. De basis vormen de wekelijkse clubritten. Wil je jezelf verbeteren (sterker, sneller, explosiever, vaardiger worden) dan meld je je aan voor de trainingen op thema; in een paar weken werk je onder leiding van een enthousiaste trainer aan jouw trainingsdoel.

Hou je van fietsen, dan wil je er vaak meer over weten. Met het jaarprogramma aan workshops en clinics vergroot je je kennis en kunde en kan je ervaringen opdoen.

CTC Fietsen is een zogenaamde ‘open wielervereniging*’: het is niet verplicht om lid te worden om mee te kunnen doen aan onze buitentrainingen of deel te nemen aan de workshops. Maar het is wél goedkoper. Wil je ook als niet-lid op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

* Sportief, Veilig en Uitdagend, dat zijn onze drie peilers. *

Sporten

  • Mountainbiken
  • Wielrennen
  • Spinning

Rooster

Activiteit
Dag
Tijd
Locatie
52 zondagen per jaar Wieler-clubrittenen
Zo.
9:00 - 12:00
Laan van Maarschalkerweerd 14
meer info
Clubritten, het hele jaar door. Bij CTC fietsen we het hele jaar door, 52 zondagen per jaar. We zoeken voor iedere clubrit een fijne tocht in de omgeving van Utrecht uit. Iedere drie weken wordt een nieuwe route, met de keuze uit drie verschillende afstanden, gereden. Op deze wijze verkennen we de wijde omgeving, waaieren we uit van de Utrechtse Heuvelrug, naar routes langs De Linge, het Groene Hart en zelfs stukjes Flevopolder worden meegepikt. De duur van een clubrit is variabel, maar ga in ieder geval uit van 2 – 2,5 uur. We rijden in 3 verschillende snelheidsgroepen. De wegkapitein bespreek met jou welke snelheidsgroep jou het beste past. 1. Groep Niet Zo Snel (NZS) rijdt kruissnelheid 25-28 kmpu en een afstand tussen de 50-65 km 2. Groep SNEL rijdt kruissnelheid 28-32 kmpu en een afstand tussen de 70-100 km 3. Groep SNEL+ rijdt kruissnelheid 30-35 kmpu en een afstand van 80-100 km (van april t/m oktober met wegkapitein) Wegkapitein aanwezig: ja. Datum: iedere zondag, het hele jaar door. Met ingang van de zomertijd wordt gestart om 9u, met ingang van de wintertijd wordt gestart om 10u. Aanmelden: nee, zorg dat je op tijd aanwezig bent. Extra kosten: nee. Aanmelden voor een proefrit doe je via: https://ctcutrecht.nl/verzamelplek-aanmelden-proefrit/
52 zaterdagen per jaar MTB clubritteng
Za.
13:30 - 15:00
Laan van Maarschalkerweerd 14
meer info
De Utrechtse Heuvelrug (van Zeist tot Rhenen) en de routes in Lage Vuursche en Soest zijn voor onze clubritten de thuisbasis. De routes in Amerongen, Zeist en Rhenen zijn technisch leuk en uitdagend; het is geen straf om deze routes met regelmaat te bikken. Vaak verzamelen aan de rand van Utrecht om gezamenlijk naar een route te rijden. MTB-ers van buiten de stad treffen we ter plaatse. Wegbegeleider aanwezig: ja. Hele jaar door: op zaterdagmiddag 13.30u. Zomertijd: ook dinsdagavond. Afspraakplek en route: via CTC MTB-what’s appgroep. Proefrit? Je bent welkom. Voor aanmelden zie link hieronder. Extra kosten: nee. Veilig en gezellig. Als groep fietsen we tijdens de clubrit vanuit het principe (samen uit samen thuis). Dat betekent dat we steeds een stuk lekker doorfietsen, en op geschikte plekken op elkaar wachten tot de laatste weer bij is. Daarnaast fietst er altijd een ervaren mtb-er achteraan, zodat niemand de kans loopt om alleen achter gelaten te worden in het bos. Of om alleen te komen te staan bij lek rijden, kapotte ketting of valpartijen. Zo rijden we veilig als groep, maar tegelijk met ruimte voor ieder persoonlijk om eigen een tempo te kiezen. Als we met een grotere groep zijn of als er grote niveau-verschillen zijn, splitsen we de groep. Natuurlijk is het niet alleen vanuit praktische overwegingen dat we samen rijden; het is ook fijn om ervaringen en het plezier in het mountainbiken met elkaar te delen! We fietsen het hele jaar door op zaterdagmiddag. Regelmatig (1x per maand) fietsen we andere mooie routes dan die van de Heuvelrug. Er zijn tal van fraaie en uitdagende routes te fietsen die andere clubs in Nederland uitzetten, en die we kunnen vinden via de NTFU kalender. In de maanden april tot oktober pakken we ook op dinsdagavond de fiets. Zorg ervoor dat je lichtjes meeneemt, want bij het terugrijden zal het -zeker in april en september- schemerig zijn. Aanmelden voor een proefrit doe je via: https://ctcutrecht.nl/mtb-verzamelplek-proefrit/
Toer28 wielerrit op dinsdagavond
Di.
19:00 - 21:00
Laan van Maarschalkerweerd 14
meer info
Toer28 is de dinsdagavondgroep die van mei t/m half september fietst, op kruissnelheid 28 kmpu. Voor de één is dat een hersteltraining, voor de ander een uitdaging, voor de derde is het de meest ideale snelheid om de basis te onderhouden. Hoe dan ook doen, wat we doen is samen een rondje fietsen in de omgeving van Utrecht. Samenspel staat centraal. Met wind in de rug gaan we wat sneller. Met wind tegen wat langzamer. Bij harde regen slaan we een keer over. En natuurlijk met uitgangspunt: samen uit, samen thuis. Periode: mei tot en met half september. Wegkapitein aanwezig: ja. Snelheid: 28 kmpu. Afstand: tussen de 50 en 60 km, afhankelijk van hoe lang het licht blijft. Startijd: verzamelen 18.55u bij Kampong, vertrek 19u scherp (neem eventueel lichtjes voor de schemering mee) Aanmelden: nee, zorg dat je op tijd aanwezig bent. Aanmelden voor een proefrit doe je via: https://ctcutrecht.nl/verzamelplek-aanmelden-proefrit/
MTB trainingen op thema
Di. Za.
Laan van Maarschalkerweerd 14
Wielertraining serie #1 conditioneel sterker & technisch vaardiger fietsen
Do.
18:30 - 20:30
Laan van Maarschalkerweerd 14
Wielertraining serie #2 : beter klimmen & dalen
Do.
19:00 - 21:00
Laan van Maarschalkerweerd 14

Prijzen

Beschrijving
Periode
Prijs
Jaarlidmaatschap
Jaar
€72