Sportaanbieder

Boulderhal Sterk

U-pas geschikt

Over Boulderhal Sterk

Boulderen is een explosieve en spectaculaire manier van klimmen. ‘Boulder’ is Engels voor ‘rotsblok’. Boulderen is dan ook letterlijk: klimmen op een rotsblok. Omdat er in Nederland geen rotsblokken zijn boulderen we op klimwanden met een maximale hoogte van 4,5 meter. De klimroutes zijn puzzels die je oplost met techniek, kracht en denkwerk. Anders dan bij klimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordels nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid. Wanneer je deze tak van de klimsport zou vergelijken met atletiek, dan zou het boulderen het koningsnummer zijn, de 100 meter sprint.

Laagdrempelig
Voor boulderen is geen klimgordel, klimpartner of klimdiploma nodig. Dit maakt de sport erg laagdrempelig. Ook beginners kunnen zich uitstekend vermaken. Het principe van boulderen is erg simpel: sportschoenen aan en je kan zo aan de slag!

Boulderhal Sterk heeft twee locaties die open zijn voor vrij boulderen. Er is jeugdtraining en elke dinsdag en donderdag wordt er om 19.00 een instuifles gegeven voor wie extra tips&tricks wil. Ook is er om de week een gratis inloopspreekuur fysiotherapie.

Boulderhal Sterk aan het Kanaal is gevestigd in het Sportcomplex KW4, aan de Koningin Wilhelminalaan 4: een 600m2 boulderwand met 12 circuits.

Boulderhal Sterk Spoor is gelegen in het Werkspoorkwartier, aan de Schaverijstraat 52: een oude loods omgetoverd tot een boulderhal.