Sportaanbieder

Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging (AUHV)

Over Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging (AUHV)

Vissen is fantastisch

De natuur in, het hoofd leeg maken, alleen of met visvrienden, spanning én ontspanning, dat is vissen! Utrecht heeft veel prachtige plekken om te vissen. In de stadse wateren zit veel vis en ook in de woonwijken en aan de rand van de stad kun je prachtig vissen. De Algemene Utrechtse Hengelsport Vereniging (AUHV) is met meer dan 10.000 leden één van de grootste sportclubs in de regio en heet je van harte welkom! Dit geldt ook voor mensen met een beperking: in Utrecht zijn twee vissteigers die toegankelijk zijn voor vissers in een rolstoel.  (Zie VISplanner; Egginklaan en Park Transwijk)

De AUHV organiseert tal van activiteiten waarbij ontspanning, educatie en sportiviteit hoog in het vaandel staan. Bijvoorbeeld de jaarlijkse jeugddag, onze vislessen op basisscholen en vele visactiviteiten van de specialisten van de karpergroep, roofvisgroep, vliegvisgroep en wedstrijdgroep.

Voordat je met een hengel aan de waterkant gaat zitten heb je eerst een AUHV VISpas nodig. Deze kun je online aanvragen. Met deze pas mag je in bijna al het viswater in Nederland vissen, inclusief de AUHV-wateren. Check altijd de gratis VISplanner app of je ergens mag vissen.

Flora en fauna zijn kwetsbaar. Sportvissers behandel vissen en de natuur om hen heen met respect! De vereniging leert je graag om goed te vissen maar ook online is veel informatie te vinden.

Wil je meer weten over de AUHV? Kijk dan eens op hun site www.auhv.nl of social media. Je kunt ook een mail sturen naar info@auhv.nl

We wensen je alvast veel visplezier aan de waterkant!