SingelSwim Utrecht Trainingen

Om alle deelnemers goed voor te bereiden op hun zwemtocht door de Utrechtse Singel organiseert de SingelSwim Utrecht verschillende zwemtrainingen.

Binnen en buiten training

Om de deelnemers goed voor te bereiden op hun zwemtocht door de Singel wordt er tijdens de zwemtrainingen gewerkt aan de techniek. Voor de binnen trainingen is er een bad bij zwembad De Kwakel in Utrecht afgehuurd. Om zich goed voor te bereiden op het zwemmen in open water wordt er geoefend in natuurwater bij Down Under in Nieuwegein. Deelnemers kunnen zo ervaren hoe het is om in open water te zwemmen met een wetsuit aan. Een deelname aan de buitentraining met een wetsuit kost vijf euro per persoon. De trainingen worden verzorgd door trainers van Zwemanalyse en voormalig zwemster Lia Dekker. De binnentraingen vinden plaats op woensdag 24 mei en woensdag 31 mei van 17:00 tot 18:30 uur in zwembad De Kwakel Utrecht. Op maandag 15 mei en maandag 29 mei kunnen deelnemers van 19:00 tot 21:00 uur oefenen in het open water bij Down Under in Nieuwegein.

Kids Training

Nieuw dit jaar is de Kids Training voor alle kinderen die mee zwemmen aan de Kids Swim Utrecht. Tijdens deze zwemtraining bereidt voormalig zwemster en ambassadeur Lia Dekker de kinderen voor op hun 800 meter lange zwemtocht door de Singel. De Kids Training vindt plaats in zwembad De Kwakel. Op zondag 11 juni van 13:00 uur tot 15:00 uur kunnen alle Kids Swimmers zich voorbereiden op het 800 meter lange parcours in zwembad De Kwakel. De deelnemers van de Kids Swim kunnen zich opgeven via het info@singelswimutrecht.nl met daarin hun naam en emailadres.

Ingeschrijven voor de SingelSwim Utrecht

Mensen die graag de training willen volgen dienen zich eerst in te schrijven voor de SingelSwim Utrecht. Deelnemers zwemmen 1,2 of 2 kilometer door de Utrechtse Singel en halen geld op voor het onderzoek naar de spierziekte FSHD. Kinderen van 10 tot en met 15 jaar kunnen zich samen met een begeleider (18+) inschrijven voor de Kids Swim Utrecht. Tijdens deze zwemtocht zwemmen ze een parcours af van 800 meter met hetzelfde doel: geld ophalen voor FSHD. Inschrijven kan via de website: https://www.singelswimutrecht.nl/kom-in-actie/kies

SingelSwim Utrecht 2017

De SingelSwim Utrecht is een jaarlijks zwemevenement dat wordt georganiseerd door Stichting SingelSwim Utrecht, in samenwerking met Spieren voor Spieren en de FSHD Stichting. Op 18 juni melden deelnemers zich in Park Lepelenburg waar ze de gelegenheid hebben zich voor te bereiden voor hun duik in de Singel. Daarna worden ze per bus vervoerd naar de start die zich bevindt aan de Wittevrouwensingel. Om de vijf minuten betreedt een nieuwe ‘wave’ (bestaand uit 50 deelnemers) het water en start. De route die de deelnemers zwemmen is hetzelfde als die van vorig jaar. Zwemmers die de 1,2 kilometer zwemmen finishen in Park Lepelenburg. Deelnemers die voor 2 km meedoen, zwemmen nog 800 meter door en eindigen uiteindelijk ook op dezelfde plaats. Daar worden de deelnemers ontvangen en gehuldigd door bezoekers en publiek. In het park spelen verschillende bands en is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Aan het einde van de middag is het tijd voor de bekendmaking van het donatiebedrag. Het definitieve programma van het evenement wordt later bekendgemaakt.

Aanmelden

Alle deelnemers die zich hebben ingeschreven voor de SingelSwim Utrecht kunnen zich aanmelden voor de trainingen. Om zich aan te melden moeten de deelnemers een mail sturen naar info@singelswimutrecht.nl met daarin hun naam, emailadres en de data van de zwemtrainingen waar ze aan mee willen doen. Deelnemers die meedoen aan de buitentrainingen dienen ook hun kledingmaat door te geven. Op voorhand van de zwemtrainingen krijgen ze een informatiebrief met betrekking tot de zwemtrainingen.

Voor meer informatie over het evenement, bekijk het dan hier in de kalender.